Valaki elmagyrázná nekem miért jobb egy Fiskars pl X27 fejsze mint a többi?
Figyelt kérdés
Voltam az Obiban csak suhintani tudtam az X25el, de nekem ugyan olyan volt mint a többivel.Nem próbáltam még élesben. Extol Premium üvegszálas 4 kilós hasítófejszét néztem, de sokan favorizálják a Fiskarst.Egy ismerősöm fakitermeléssel foglalkozik, ő is a Fiskarst ajánlotta, hogy nehogy mást vegyek.Nem tudom mitől tudd többet mint egy hagyományos. Most van 16ért ingyen szállítással ,,akciósan'' de abból majdnem 3 extol-t vennék. Száraz nyárfarönkök hasogításához kellene, mert már a sima 2 kilóssal belefáradtam. Lusta vagyok, szeretek könnyen dolgozni:).Mit ajánlotok? Előre is köszi.2014. szept. 17. 16:44
1/5 anonim válasza:
Én egy hete törtem el egy hagyományos fa nyelű baltát, előtte egynek lement a feje.
Ezzel szemben a Fiskarst se eltörni, se a fejét leütni nem tudtam.
Annyi a bajom vele, h a fejének nincs semmi súlya így annyira nem húz, de az éle az bitang.
Jah meg X10?, így nagyobb fákat esélytelen, de nem is arra lett véve.
Szal mindent összevetve, fogalmam nincs ,h mit éri meg jobban venned:D
2/5 anonim válasza:
szerintem anyagminőségbeli különbség van köztük. De ez kisebb igénybevételeknél valószínűleg nem fog gondot okozni. Ha minden évben vágod a fát ,és most nem okoz gondot megvenni a jobbat hát én akkor azt venném
3/5 anonim válasza:
minőség és márkanév.
hasogatni mindenképpen hasító fejszét vegyél. a szárazat mindegyik viszi, de ha van rá pénzed, jó a fiskars. egyik ismerősöm azt kapott, és élezés nélkül hasogat már pár éve vele; szerinte jobb mint a régebbi (nem tudom milyen). éltartósság sokat számít.
4/5 menta34 válasza:
Ha sokat kell hasogatni miért nem gépesíted?:)
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a választ és a segítséget.Kölcsön kenyér visszajár... A gépesítésen én is gondolkodtam így szerintem az árából megépítem ezt: http://www.youtube.com/watch?v=dGGH4XKNULU Homemade manual wood splitter. Egyszerű, olcsó, felvágja a fát. Autógumiba belerakod a rönköt, így nem esik szét a földre, csak forgatni kell a munkaasztalon. A munkaasztal oldalára csinálsz valami csúszdát, melléállsz taligával, és lököd bele a felvágott fát, így nem kell hajlongani, és a felvágott fát még dobnod sem kell a taligába csak csúsztatni.Én görgős csúszdán is gondolkodtam ami a munkaasztalhoz adagolja a rönköket.Így egyedül is haladós.Feltöltöm a csúszdát rönkkel és addig vágom amíg el nem fogy. http://www.youtube.com/watch?v=bRuk_jd1f8M Splitting wood with a tire. Gumis hevederrel ill. gumipókkal is helyettesíthető, így a felvágott fát összefogva a fatárolóba tudjuk tenni.. pl: http://www.youtube.com/watch?v=pLULLzZuMn8
2014. szept. 28. 11:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!