Kezdőoldal » Otthon » Kert » Orchidea öntözése?

Orchidea öntözése?

Figyelt kérdés

Két hete kaptam ajándékba egy nagyon szép, kicsi orchideát, de nem tudom, hogyan kell helyen öntözni, hogy ne rothadjanak el a gyökerek. A virágárus állítólag azt mondta, hogy vízbe kell állítani, de hogy meddig és milyen mélyen, azt nem. (Átlátszó műanyag cserépkében van a növényem, aminek az alja lukas.) Szóval a kérdésem a gyakorlott orchideatartóknak szól, hogy mégis milyen a helyes öntözés? Csapvízzel öntözzem vagy mással? Milyen gyakran kell neki tápoldat? A leveleit is permetezzem?

Nagyon hálás lennék a tanácsokért, mert gyönyörű kis növény és nem szeretném, ha a tudatlanságom miatt elpusztulna. :(

2014. szept. 13. 11:00
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hetente egyszer szoktam megöntözni, tápoldatot vegyél, és a leírás szerint használd. Az enyém heteken át virágzik.
2014. szept. 13. 12:37
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Vízbe kell állítani, egészen a cserép tetejéig 20-30 percre, hogy a gyökerek megszívják magukat. Ha nem átlátszó díszcserépbe teszed akkor annak alján belül ne maradjon pangó víz. Leveleket csak akkor kell permetezni, ha nagyon száraz a levegő (mostanában elég párás a levegő). Tápoldat helyett megteszi a talajába szúrt orchidea táprúd is. Csapvíz helyett jobb az előzetesen felforralt víz, a változó keménységet adó mész kiválik és a felső, lágyabb víz jobb.
2014. szept. 13. 17:49
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó! Kimerítetted minden kérdésem. :) :)
2014. szept. 13. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!