Mentat vettem a konyhaba. Mikor kezdtem hasznalni a leveit, az ujak furcsak lettek. Megnyult az egesz, apro levelekkel, es ket level kozott volt vagy 3-4 cm hely. Most viaszavagtam majdnem tobol. Mit csinaltam rosszul?
Fényhiányos.
Ha a konyhába veszel mentát használd fel rögtön.
Ha életben akarod tartani, akkor a kertbe rakjad, esetleg erkélyre vagy vehetsz neki speciális lámpát...
Mielőtt hozzád került, néhány napig volt csak a boltban. Előtte egy kertészetben kényeztették, mindent megkapott, hogy jól nézzen ki. Tápanyagokat, napfényt, nedvességet.
Attól kezdve, hogy megvetted és betetted a konyhába, csak egy kis nedvességet kap, mert néha megöntözöd. Se növénytáp, se napfény...
A menta kintre való. Kertben áttelel, szépen fejlődik.
Nem szobába való, ott csak megnyúlik, felkopaszodik, elpusztul.
Elképesztő számomra, hogy egyesek mit nem tudnak.
De azért csak sejtett valamit a kérdező, ha a kert kategóriában tette fel a kérdést...
Fényhiány. Tedd ablakba, ahol több fényt kap, hátha.
De odabent tényleg nem éri meg próbálkozni, én egyszerre ültettem kintre meg cserépbe bent. A benti az valami nagyon csenevész kis vacak lett, inkább csak vegetál tápoldat és jó föld ide vagy oda. A kinti sokkal hamarabb kihajtott és 20x nagyobb és szebb. Más kérdés, hogy nálam az se lett siker idén, mert valami megrágta. :(
De abban is van igazság, hogy nagyobb cserép kell neki. Hajlamos nagyon benőni a földet, egy kicsi cserépben nem fog elférni a gyökér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!