Hogyan kell egy cserepes chili paprikát gondozni?
A Lidl-ben vettük. Vannak rajta lila paprikák és már pár pirosodó paprika is. Ez valami "más" fajta? Volt több színű is, de nekem a lila tetszett meg. Ez is ehető?
Cserépbe van, mikor hazahoztunk meg lett locsolva, de nem tudom, hogy mennyire van szüksége, milyen időközönként, esetleg igényel-e valami különleges gondozást. Valamint ki kell-e ültetni majd egyszer a cserépből?
Már néztem oldalakat a témával kapcsolatban, de nekem túl szakmainak tűntek, én csak hobbiból nevelgetek virágokat és persze azt akarom, hogy jól érezzék magukat, de nem szeretnék ebbe komolyan belemenni. Van még valakinek otthon paprikája, aki tudna tanácsokat adni?
PErsze hogy ehető :D
Nem volt benne ilyen kis karton? Azon ábrákkal is fel van tüntetve a vízigény :)
Ha nincs, mindig úgy locsold, hogy ha napon van, akkor alapvetően minden nap, de locsolás előtt nézd meg, nedves-e a földje. Ha igen, ne adj neki.
:)Köszönöm!
Csak a színe zavart meg, eddig még soha nem láttam lila paprikát, de akkor nem aggódom miatta!:)
Nem volt benne semmilyen papír, tényleg szoktak benne lenni ilyen "használati utasítások", lehet, hogy csak pont rosszat kaptam ki. Bent tartom a lakásban, eddig még nincs fix helye mert nem tudom, hogy hol lenne neki a legjobb, az ablakban vagy asztalon vagy inkább kint a teraszon. Akkor majd úgy locsolom, ahogy a többi virágot szükség szerűen, mondjuk ezzel mindig van egy kis bajom, hogy ez most vizes-e vagy nedves, száraz. Nehezen kategorizálom be, de azért megoldom.:)
Köszönöm szépen!
Hát amíg lehet, addig a szabad levegőn lenne neki a legjobb, napfényben. Ha már hidegebb lesz, még mielőtt fagyna éjjel vedd be a lakása, és állítsd szintén napfényes helyre.
Nekünk voltak tavaly lila paprikáink, és nem volt mérgező :D
Azt, hogy ki kell-e ültetni a cserépből az alapján döntsd el, hogy mekkorára nő. A paprika alapvetően nem túl helyigényes, de a cserépről meg nem tudom így látatlanban mekkora :) Egy számmal nagyobb cserép soha nem árt igazából.
Minden frissen vásárolt növényt át kell ültetni nagyobb cserépbe.
A cserépméretet eleve úgy állítják be a termelők, hogy eladásra csaképp elég legyen. Így jobban néz ki, mint nagy cserépben egy kis növény, másrészt kevesebb ültetőközeg kell, meg könnyebb (olcsóbb) szállítani.
Kiültetni nem kell, ha elég nagy a cserép.
Nem szobanövény a cserép ellenére.
Ablakban úgy-ahogy elvan, ha süti a nap, de szoba közepén el fog pusztulni, normál lakást alapul véve, mivel ott már csak fele fény van, mint az ablakban. (Ahol szintén fele fény van, mint az ablak külső oldalán.)
A tápoldatozásról se feledkezz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!