Kifejlett paprika mellé lehet még leszúrni támasztó pálcát? Pl. szögvasat.
üdv.
Vödörben vannak paprikáim de tapasztalatlanságból nem jutott eszembe ,hogy még kisebb korában szúrjak le mellé valami támasztót most viszont a terméstől elkezdtek megdőlni a növények. Ilyenkor még van mód pótolni a támasztást? A paprika gyökérzete mennyire lehet szétterjedt? Ha egy helyen egy kb fél cm es részen sérül a gyökérzet lehet baja a növénynek?
köszi
Simán meg lehet karózni utólag.
Én a paprikát is megkarózom kiskorában. De pl. akkora vihar volt, hogy 2 tövet karóstul elfektetett. Elővettem egy erősebb karót, felállítottam a régi karóval a paprikát, leszúrtam az új karót és a régi karót hozzáerősítettem. Kicsit mókásan néz ki, de semmi baja nem lett, terem bőségesen.
Ne közvetlenül a szára mellé szúrd, hanem 5-10 centire, úgy főbb gyökeret nemigen fogsz eltalálni.
Én a paradicsom mellé a szőlőkarót is akkor szoktam leütni, mikor már 60 centisre nőtt, és még soha nem állt meg a fejlődésben, pedig a karó igen vastag a szögvashoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!