Hogyan tegyem rendbe egyedül az 1034 m2 nagyságú telkünket?
Van udvar és külön kert rész. Na meg olyan sávok, ahol valaha virág volt. Vegyesen szeretném a kettôt, a kertben meghagynám a gyümölcsfákat. Kisebb ládákban gondolkodtam, abban már règebben mûködött a palántázás. Nincsenek nagy cèlok elsôre, talán "csak" a fû rendbetètele,gyomtalanítás.
Tènyleg 16 vagyok nincs pènzem rotációs kapára... se lóra. Marad a jó öreg ásó... az erô ès eltökèltség megvan hozzá :)
szerintetek milyen mûtrágya lenne jó?így õsz felè inkább káliumos nem? Köszönöm a gyors válaszokat :)
Rendszeresen sportoló, életerős és egészséges felnőtt férfi vagyok, de ha fel kellene ásnom 1000+ négyzetméternyi elvadult, gazos, száz éve műveletlen földet, akkor inkább elmenekülnék külföldre. Akár Afrikába is, mindegy, csak ne kelljen :)
Ez NAGYON nehéz munka, szerintem is próbálj szerezni gépi segítséget. Valakinek csak van, de ha más nem, kölcsönzöl.
Többféle koncepció létezik a problémádra. Mivel kevés a pénzed,ezek jórésze nem alkalmazható.
Két fő irány marad a számodra:
-Gondozásmentes,sűrű, árnyékoló növények telepítése:
előnye, hogy a terület gondozásmentes lesz,mivel olyan mértékben árnyékolnak, hogy az aljnövényzet nem tud megnőni,sűrűn elburjánzani. Hátránya, hogy idő amíg megnő. viszont olcsó (dió, mogyoró, vadszilva, akác)
-Gép beszerzése: egy 16 éves lány számára nem csak a beszerzése problémás,hanem a fenntartása (karbantartása) is.
Léteznek ún. "alternáló kaszák",ezek nem női kézbe valók,gyorsan,hatékonyan letarolják a területet, és az alapgépeik azonosak a rotációs kapákkal. 100ezer forint alatt megúszhatod
A te szempontodban a leglogikusabb megoldás egy nem kínai gyártású önjáró benzines fűnyíró beszerzése (újonnan). Bár ezzel a terület fűvágása időigényesebb,sokáig probléma nélkül használhatod, 70-80 ezer forintból beszerezhetsz egyet (az elterjedt olcsó 3 betűset kerüld).
Másfajta kertgondozásba nem célszerű belefognod. A terület tulajdonosai nem érzik a magukénak a problémád, előbb-utóbb eladás mellett dönthetnek (ez a beleölt munkádat eredménytelenné teszi), illetve 3-4 év múlva te dönthetsz úgy, hogy önálló életet kezdesz, és akkor szintén értelmetlenné válik a munkád
1x kiszedni, vagni a fakat ami nem kell,
aztan johet vki kaszaval vagy szegelynyiroval
osszegyujtod, elegeted.
aztan lehet szantani, vagy funyirozni stb
en igy csinaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!