Lehet paradicsomot tűző napsütésben locsolni?
Egy kisebb flakont tölts meg vízzel és a szájával lefelé szúrd a földjébe - igy a paradicsom lassan ki tudja szívni a vizet belöle.
De ha ennyire kevés neki a reggel-este öntözés, akkor célszerü lenne átültetni nagy cserépbe
Ha a leveleit nem éri a víz, csak a tövét locsolod, akkor annyiszor locsolod meg egy nap alatt (akár tűző napon is) ahányszor akarod. Semmi baja nem lesz!
Ne locsold addig, amíg csurogni nem kezd, mert a vízoldható tápanyagokat kimosod a földjéből, kisoványítod a földjét. Ha mégis megtörténik, az utána következő locsolásnál tápoldatozz egy kicsit. Tartalék vizet sem töltenék alá (tálkában vagy nagyobb cserépben), mert a hidropónikához nem kell talaj, és ha van talaj, akkor a benne lévő rothasztó baktériumok a pangó víz hatására elszaporodhatnak!
Locsold több alkalommal, de csak annyi vízzel, hogy ne csurogjon az alján...
Annyi vizet azért nyugodtan lehet alá önteni, amit egy nap alatt felszív.
Tegyél ki (árnyékba) egy flakon vizet reggel, aztán ha felmelegedett, akkor bármikor ráöntheted a talajra. Én is így csinálom vész esetén, ha valamelyik cserepes növény nagyon kókad nap közben.
De legjobb tanács az átültetés. Eladáskor mindent mindig csak akkora edénybe ültetnek, ami pont akkor minimálisan elegendő, mert egyrészt olcsóbb a kis cserép és a kevesebb virágföld, másrészt jobban mutat, mint ha egy nagy cserépben szomorkodik egy apró növény.
Aztán ha a növény beindul, át kell ültetni.
Én is erre jutottam, nagyobba ültetem át. Esővízzel locsolom, amit egész nap süt a nap. ezzel nem lesz baj.
Köszönöm a tanácsokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!