Most végülis mennyit kell öntözni a paradicsomot? Az enyém öntözés nélkül is elvan, nem sárgul. (jó a föld) jó az úgy?
Mármint, kérdésem oka ugye:
Hozza már a gyümölcsöket és amiatt aggódom, h ha esetleg ilyenkor nem öntözöm eleget, a gyümölcs szivacsos lesz, vagy kisebb mint amekkora lehetne, ilyen nincs?
napi 2
föleg mikor már termése van
kora reggel késö este langyi vizzel avgy esövizzel
Ha elvan, el lesz öntözés nélkül is az jó, de ha kap vizet nyilván nagyobbra nő, több és nagyobb termés lesz rajt.
Én kútvízzel ha nem esik, vagy nem nedves a földje akkor este megöntözöm. Máshogy állnék hozzá, ha vezetékes vízzel kellene.
Van egy 15 m2-es rész a kertemben, ahol van 10 tő paradicsom [vagy 4 fajta]. Bakháttal körbevettem, és ha nincs eső 3 naponta elárasztom kútvízzel a belső föld felületet...
Nagyobb a terméshozam locsolással.
Vannak olyan fajták, amik szivacsosak lesznek aszály esetén, de ezek általában ilyen fóliás termesztésre vannak kitalálva, szóval egyáltalán nem jellemző dolog.
Természetesen nagyobbak lesznek a bogyók meg maga a növény is, ha több vizet kap.
Ameddig nem volt kutam a telken, én sem öntöztem, és nem volt semmi gond. Most viszont már öntözöm, csepegtető csővel úgy 5 naponta.
Köszönöm szépen a válaszokat, egyenlőre ott tartunk, hogy ha lezúg egy nagyobb eső, összegyűjtjük a vízet tartályba és azt öntözzük ki pár napig.
Ha nincs eső sem és elviselhetetlen a forróság, akkor adunk nekik 1-1 litert (hetente 1x max) vezetékes vízről.
Elég jól tartja a föld a nedvességet, szóval nagy baj nincs, de ezek az első tő paradicsomjaim.
Ja egyébként még nem is kezdtek el beérni, de erről új kérdést nyitok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!