Szükséges ezt a bonsait átültetni, vagy bírja még tavaszig? Mely módszer a legjobb öntözéshez?
Szert tettem egy borágófára ( Carmona mac.).Jelenleg 10 centis bonsai tálban van, a fa magassága is olyan 10-15 centiméter.Tudom róla, hogy a párát szereti, ezért, ahogyan mindenhol olvasni lehet tettem alá egy kerámiatálat, és úgy helyeztem rá a bonsai tálat, ami egy kisebb műanyagtálban van. Későbbiekben kavicsot is szerzek a jobb párologtatás érdekében. A víz nem ér közvetlenül a fa gyökeréhez, nem fog kirohadni. A bonsai tálon egy lyuk van, ahonnan eléggé kinőtt már a gyökér, tehát gondolom az egész tálat kitölti, és közte kevés föl lehet már. A föld folyton nedves. Pár levélke leesik, de nő rajta új hajtás.Fényt szerintem kap eleget, a hőmérséklettel sincs semmi gond. Bár azon elgondolkodm, hogy így télen jó-e neki a 20 fok körüli hő.
Kérdésem az lenne, hogy tavaszig kibírná-e ebben a talajban? Akkor szeretném egy nagyobb tálba ültetni és normálisabb földet adni hozzá. Kell tenni most valami extrát ahhoz, hogy addig kibírja?
További kérdésem: vízpótlás hogyan történjen? Olvastam én áztatásról, öntözésről és spriccelésről is, amitől félek, nehogy gombás fertőzést kapjon. Egységes infót sehol nem találtam, mindegyiket elvetik vagy támogatják az adott oldalakon. Melyik a biztos módszer?
Csapvíz megfelelő abban az esetben, ha hagyom állni valameddig? Vagy csökkenthető valamilyen módszerrel a víz keménysége?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!