Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi az a gázfröccs?

Mi az a gázfröccs?

Figyelt kérdés
Hogyan kell gázfröccsel fűkaszálni kétütemű gépen? Ezt a tanácsot kaptam, de nem értem mit jelent: "A kaszálás mindig gázfröccsel történjen, ne pedig teljes fordulaton."

2014. júl. 17. 12:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát nekem elég egyértelműen annyit jelent, hogy ne folyamatosan járasd maxon, hanem gázfröccsöket adj és úgy kaszáld. Magyarul szakaszosan nyomogasd a gáz kart vagy ami van rajta, nem értek hozzá. Lényeg, hogy ne permanens nyomd.
2014. júl. 17. 12:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Mellesleg ez a tanács akárhonnan is származik, valószínűleg ökörség: a fűkaszákat csuklógázzal, baromállat módon KELL használni, mert:

1. Teljes gázon se üveghangon üzemelnek, pontosan beállítják rajtuk az ideálisra a max. fordulatot (érdemes a használati útmutató szerinti üzemóránként ellenőrizni).

2. Kisebb fordulaton nem optimális az üzemanyag-levegő arány, elégtelen az égés, koromkirakódás lehet a hengerben és főleg a kipufogóban

3. A gázbowden keményen kopik ezzel, semmibe se gyártanak olyan bowdent, ami napi többezer hokizást eltűrne hónapokig.

Azért tegyük hozzá: terheletlenül max. fordulaton ordíttatni nem szerencsés egyáltalán, főleg késsel vagy fűrészlappal. A damil még eleget fog rajta a légellenállásával, és általában ahhoz állítják be a gáz végállását, azzal még talán terheletlenül bömböltetve se lesz különösebb probléma egy kis extra melegedést leszámítva. Terheletlenül viszont a gép kínaiságától függően egészen elképesztő dolgok is lehetnek belőle. Persze a legolcsóbb nem is tudom miket leszámítva semmit se úgy gyártanak, hogy pehelykönnyen el lehessen rontani egyszerű használattal: rendeltetésszerű ÉS MEGTŰRT használat esetén is veszélytelennek kell maradnia, a szétpörgés meg mindenféle törések, korai túlmelegedések, meg-megolvadások azért ritkán veszélytelenek... Ügyelnek erre, mert egyetlen peren a teljes típus hasznával összevethető összeget bukhatnak, néhány per pedig egészen visszavetheti a céget. Ettől függetlenül tényleg inkább munka közben legyen küldve, és kész.

2014. júl. 17. 17:56
 3/4 anonim ***** válasza:

A kérdésre a válasz: sehogy.

Hát mondjuk, én sem teljes fordulaton kaszálok, de a gázfröccsös módszer egész biztosan hozzá nem értőtől származik.

Ugye, ha profik vágják a füvet, akkor nem egyenletes hangot hall a hozzá nem értő, hanem egy lüktető hangot, ebből gondolja a gázfröccsös dolgot.

A lüktetés abból adódik, hogy a jobbra vagy balra húzás alkalmával nem egyforma mozdulatot teszünk, nem egyforma mennyiségű füvet visz a damil, plusz a lépegetés üteme is belejátszik ebbe, így mikor több füvet vág, akkor leesik a fordulat, mikor kevesebbet, vagy főleg ha kiér a sor végére, akkor felpörög. Ha a sor végén, amikor üzemszerűen visszaemelkedne a fordulatszám, elveszed a gázt, akkor az lesz a vége, hogy emelkedés helyett leesik a fordulat. Tehát lassabban haladsz, végül is több benzint használsz, mert mikor húzod, akkor is érdemi munkavégzés nélkül elfüstöl a benzin, mert nincs ideje felpörgetni a motort. Nem beszélve arról, hogy az egész berendezés tönkremegy a rángatástól, mint a kolléga is írta.

2014. júl. 17. 19:21
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes és hasznos válaszokat!
2014. júl. 18. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!