Ti is szép elfoglaltságnak tartjátok a házi szőlészkedést-borászkodást?
Figyelt kérdés
2014. júl. 15. 16:51
1/8 dirtboy válasza:
a komolyakat igen az szerintem is frankó, de kis falvakban leginkább arról szól ez hogy menjünk ki esténként aztán ba asszunk be jól a borházban attól a mosléktól ami éppen van a hordóban.
szakértelem 0 csak a cél lobog hogy alkoholhoz jusson.
2/8 anonim válasza:
Igen imádom. Idén gyönyörű a szőlőm.
4/8 A kérdező kommentje:
De jó neked, idén nekem rendesen megkapkodta a jég még májusban, de tavaly 400 liter borom volt és dicsérték a somszédok, hogy akár versenyre is küldenék. Nektek amúgy fehérbor színek közül az igen világos, zöldesebb a tetszetősebb vagy a kissé aranysárgább? Előbbi jobban hajaz a reduktív technológia kimenetére mint termék, utóbbiban kissé az oxidáltság nyilvánul meg, PERSZE EZ A FAJTÁTÓL ÉS MÉG ezernyi más tényezőtől függ.
2014. júl. 15. 17:08
5/8 dirtboy válasza:
ma 17:05
nekem nincs szőlőm,nem magamból indultam ki hanem a környező falvak szőlős embereiből.
amúgy meg nem tudom mit kötekedsz,írtam hogy ha igényes akkor tök jó dolog,nekem inkább úgy tűnik hogy valaki részben magára ismerhetett és azért kötekedik.
6/8 anonim válasza:
Én a szőlőt inkább megenném,mint hogy bornak készíteném el.
7/8 anonim válasza:
Kis faluban lakom de nem erről szól a bor készítés itt se mint előttem írták úgy hogy nem kell a falusiakat lenézni. Hogy a kérdezőnek is válaszoljak aranysárga színű borom szokott lenni Zalagyöngyét és Biankát szedek egybe kevés PiRos szlankával. De van vörös is Otelló amit ki akarok cserélni Kékfrankosra. Már elültettem a gyökeres vesszőket ha szép lesz vágom ki mellőle az Otelló.
8/8 anonim válasza:
Nekem inkább csemegeszőlő gyűjteményem van, amiből bor ugyan nem készíthető, de pálesznak kiváló a felesleg. A szőlő tényleg jó móka, de szakértelem nem árt hozzá. Én megkapom az aktuális metszéshez, ápláshoz az instrukciókat egy badacsonyi szakitól, mert könyvből az ilyesmi nem egyszrű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!