Hiába tisztítom ki a fürdőkádat, maradnak benne ilyen halványbarna foltok. Szerintem víztől lehet. Próbáltam már cif surolóval is, de az sem az igazi. Mitől lesz szép csillogó? Mivel próbáljam meg tiszítani? Házi praktikák is érdekelnének.
Ha csillogó fürdőkádat szeretnél használj háztartási sósavat. Minden boltban van ilyen és olcsó is. Én spricnis üvegbe töltöttem és úgy adagolom a kádra. Dörzsis-szivacssal áttörlöm, persze gumikesztyűben. Nálunk nagyon vasas a víz, ezért elég jól megfogja a kádat. De ez a módszer nagyon szép csillogóvá teszi. Vigyázz szúrós szagú a kémiai reakció miatt, nameg amúgy is. Ne nagyon lélegezd be! Sok sikert...
~üdv~
Huha, a sósav nem tette tönkre a kádat? Nekünk egy kék kádunk van nem is tudom milyen anyagból, olyan műanyag és fém is lehet benne. Szerintem az ilyenről leszedi a festéket is, nem?
A barna (vagy vörös) lerakódás a víz vastartalmától van (vagyis inkább roszda), ami töbnyire falvakban jön elő, ahol többet pang a víz és a kisebb fogyazstásban nem oszlik el a rozsda. Nagyon egészségtelen, megfoghatja a ruhát a mosógépben, mindent összefog (kád, Wc, stb) és teljesen csak egy nagyon drága víztisztítóval oldható meg.
Addigis marad a surolás. Én legutóbb a Metróban vettem próbaként egy falkon citromsavas környezetkímélő vízkőoldót és ugyan jó sokat kellett használni belőle és sokat surolni, de használt! Csak 200 ft volt, így megérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!