Maradt fél ampulla decis és plusz bekeverve két liter. Mivel csak egy fát kellett lefújni a hernyók miatt. Mit csináljak a többivel?
2014. júl. 10. 11:59
1/8 anonim válasza:
én meg szoktam várni a lebomlási időt és utána kiöntöm a földútra ahol autók is szép számban közlekednek
2014. júl. 10. 12:06
2/8 anonim válasza:
A bekevertet elpermetezem másik fákra ,nem fog megártani.
Az ampullát meg próbáld jól lezárni,jó lesz még egyszer .
2014. júl. 10. 12:23
3/8 A kérdező kommentje:
De csak egy fa van, mivel az egész kert 30 nm. :( Szóval az jobb megoldás, ha olyan helyre öntöm, ahol járda vagy út van, mint ha a kukába tenném? Vagy a wc-be öntsem? Nem tudom igazából melyik lenne környezetbarátabb.
2014. júl. 10. 12:51
4/8 anonim válasza:
Mi a szomszédnak fel szoktuk ajánlani, ha végképp nincs mire elfújni. Vagy valami ismerősnek.
2014. júl. 10. 13:31
5/8 anonim válasza:
Sok önkormányzat évente 1-2x begyűjti a veszélyes hulladékot. Ilyen helyre vidd el.
Hosszú távon érdemesebb biomódszerekhez folyamodni.
2014. júl. 10. 13:37
6/8 anonim válasza:
Én a kert legeldugottabb csücskében szoktam a maradékot kiönteni. Illetve a permetezőgépet is minden alkalommal kiöblítem, és ezt az öblítővizet is ide fújom, ahol a madár se jár.
2014. júl. 10. 14:49
7/8 anonim válasza:
Ez egy teljesen jelentéktelen mennyiség, ne idegesítsd magad vele.
A 2 l bekevert szerben van ugye max. 1 ml szer.
Az LD50 értéke 620, vagyis meg kellene innod egy szuszra legalább 5-10 liter bekevert anyagot egy gyengébb hasmenéshez, érzékenységtől függően.
Szóval, vagy wc-be kiöntöd, vagy ha van valami füves rész a környékeden, akkor ott szétöntözöd, a talaj nagyrészt semlegesíti, semmi mérhető káros hatása nem lesz, legfeljebb hárommal kevesebb szöcske fog ott ugrándozni, ha pont abban a percben járnak arra.
2014. júl. 10. 16:58
8/8 anonim válasza:
Ja, az ampullát meg lezárod szigetelőszalaggal, beteszed a hűtőbe, hátha kell még pár hét múlva valamire.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!