Kezdőoldal » Otthon » Kert » Zöldség-magkeverék? Zöldségrét?

Zöldség-magkeverék? Zöldségrét?

Figyelt kérdés

Találtam egy ilyet:

Azt mondja polikultúrás magkeverék. Több lépcsős.

Talajtakaró és javító magvakból is áll.

És ebbe kevert zöldségekből, gyümölcsökből.

Kiszórva egy felszántott területre igénytelen, jól termő rét lesz elvileg.

[link]

2014. júl. 9. 19:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A friss gyepet nem gyomláljuk, csak ráküldjük a fűnyírót, hogy a kétszikűeket meg az egyszikűek tetejét ledarálja.

Az érzékeny haszonnövényeket meg gyomláljuk és ritkítjuk, hogy a nekik szükséges élettér tiszta legyen, ne kelljen versengeniük az erőforrásokért, mert ha versengeni kell, akkor már megette a fene az egészet, elő kell venni a motoros kaszát.

De hát próbáld ki, abból nem lesz bajunk. (Mármint nekünk, akik tanácsot adtunk.)

2014. júl. 10. 16:22
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Én onnan sejtem, hogy szarfos, hogy őseim mindig maguknak termelték a zöldséget, gyümölcsöt, húst tojást...

Szüleim kertészek, én agrármérnökként diplomáztam, és kertészkedésből élek.

Így van egy kicsi rálátásom a növények igényeire.

De ha Te jobban tudod városként, akkor nyugodtan fikázd azokat akik segíteni akarnak neked.

Egyébként egyes növények vetésideje nagyon eltérő.

Salátát, spenótot, retket áprilisban már nem érdemes elvetni, de a többségét május elején-közepén kellene az esetleges fagyok miatt. A babokat meg inkább május végén...

De azért sok sikert hozzá!

2014. júl. 10. 17:14
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerintem sem szerencsés ez a dolog, káosz lenne a vége. Próbáld inkább ezt: [link]

Nem gondolom hogy hülyézni kell egymást. De kedves kérdező, a linkeden azt írja hogy van ott benne a lóherétől a zabon át répa, hagyma, kukorica, napraforgó, paradicsom stb. Azért ezeket a növényeket el tudod képzelni. Egyrészt nem egyszerre kell vetni őket, másrészt egyiket centinként, másikat félméterenként kell vetni. Ha belegondolsz, láthatod hogy ez így nem fog működni.

A hirdető is azt írja, ez kísérleti keverék.

2014. júl. 14. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!