Kezdőoldal » Otthon » Kert » Zöldség-magkeverék? Zöldségrét?

Zöldség-magkeverék? Zöldségrét?

Figyelt kérdés

Találtam egy ilyet:

Azt mondja polikultúrás magkeverék. Több lépcsős.

Talajtakaró és javító magvakból is áll.

És ebbe kevert zöldségekből, gyümölcsökből.

Kiszórva egy felszántott területre igénytelen, jól termő rét lesz elvileg.

[link]

2014. júl. 9. 19:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán értem. Egy zacskóba van minden beleszórva vagy legalább zöldségenként szét van szedve? Az nagyon izgi lehet amikor a tök alatt próbál kinőni a paprika, aminek már rég 30 centis palántaként kellene virítania, a sárgarépának meg már rég a földben kellene lennie.
2014. júl. 9. 20:21
 2/13 anonim ***** válasza:
Vannak magok, amik egyszerűen nem szeretik a kiszórást, hanem 3-4 centi mélyről szeretnek indulni. Egy fűmagnál még oké, zöldségnél maga a káosz.
2014. júl. 9. 20:23
 3/13 anonim ***** válasza:
én egy forintot se adnék ilyenért.
2014. júl. 9. 20:30
 4/13 A kérdező kommentje:

Nem venném meg, magam állítanám össze a keveréket, de szerintem "energiahatékony" persze pár növény kárbavész, ez elkerülhetetlen, de ez benne van a vetőmagok árában, így maximum megkétszereződik az ár, de a hozamhoz képest elenyésző lehet.

A magokat természetesen be kell gereblyézni a földbe. Írták is már permás fórumokon, hogy ott rontották el ezeket a magkeverékeket, hogy nem forgatták be, de igen. tulajdonképpen csak úgy kiszórnám.

Ezt nevezik polikultúrának és szerintem ésszerűbb megoldás lehet mint az intenzív gyomirtás, mulcsozás egy száradásra hajlamos egészségtelen fedetlen talajon!

2014. júl. 9. 20:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A gyomok nagyjából ötször-tízszer olyan gyorsan beborítanak egy területet, mint a haszonnövények.

A régi öregek így mondták felénk: a gyomok Isten édesgyerekei, a termesztett növények csak mostohagyerekei.

Mire a haszonnövények beborítanák annyira a talajt, hogy elnyomják a gyommagoncokat, az olyan hosszú idő, hogy akkorra a gyomok már derékig érő összefüggő takarót alkotnak.

De ha a nagy dzsumbujban négykézláb végiggyomlálod is a haszonnövények megerősödésiig a kertet, akkor meg a haszonnövények nyomják el egymást, és csak egyes növényfajták fognak teremni, de ők sem annyit, mint rendesen ültetve, mert a nem termő növények attól még ott vannak és ßasztatják őket, elszedik a vizet, tápanyagot, napot.

Röviden összefoglalva, elképesztő nagy ßaromság.

2014. júl. 9. 21:26
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Plusz még: minden növénynek szüksége van egy bizonyos élettérre, hogy hasznos részeket fejlesszen. Ha túl sűrűen vannak, akkor nem teremnek. Egyik-másik elnyomja a többit (másfajtát és fajtársat egyaránt), és hozhat egy kevés termést, de ez elenyésző lesz.

Ha fajtánként van a mag, akkor ki tudod számítani, hogy egy retek ekkora helyet igényel, egy paradicsombokor ekkorát, és így egyenként sakktáblaszerűen, mérőszalaggal, szemenként telepakolod a kertet.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy kiszeded a véletlenszerűen egymás mellé került retket meg borsót, és ott marad az üres hely szélén a bab, amit egy hónap alatt másfél méteres gyomok fognak eltakarni.

2014. júl. 9. 21:34
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem aki ilyenben gondolkodik az még sosem vetett-ültetett a fűmagon kívül semmit és fogalma nincs a növénytermesztésről, gyomok és haszonnövények különbségeiről. Kb. olyan hajmeresztő mintha én az AIDS elleni gyógyszeren kísérleteznék. Én már azon aggódom, hogy most a sok esőtől nemhogy kapálnom kéne, hanem gyomlálnom is, és ebben az évben ez már a harmadik olyan hullám ami képes lenne elnyomni még a cukkinit is, nemhogy egy zöldbabot vagy petrezselymet. De sok sikert hozzá!
2014. júl. 9. 23:58
 8/13 A kérdező kommentje:

Ok, de ott van a keverekben fumag es feher, voroshere is, talajtakaro novenyek amelyekkel gyepesiteni is szokas.

Friss gyepet meg tudtommal nem gyomlalunk.

2014. júl. 10. 11:02
 9/13 anonim ***** válasza:

Minek kérdezel, ha már eldöntötted, hogy ez jó?!

Nem a perma ellen írunk, hanem a hülyeség ellen.

Ez csak üzleti fogás, hogy a most felkapott permakultúrás hullámot meglovagolják és kihúzzák az ember zsebéből a pénzt!

Gondolkozz!

Ha meg nem, akkor próbáld ki, és ne csodálkozz, ha nem lesz belőle semmi!

2014. júl. 10. 12:59
 10/13 A kérdező kommentje:
Te is eldöntötted, hogy biztos szar. Fogalmad sincs mi ez, nem lehetsz benne biztos. Én egyszerűen csak nem osztom az előítéleteket a magkeverékkel szemben, hogy "biztos szar fos" de azért kétkedek és utánanézek mielőtt kipróbálom. Akkora bűn ez?
2014. júl. 10. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!