Kezdőoldal » Otthon » Kert » Medence vásárlás előtt,...

Balent kérdése:

Medence vásárlás előtt, hogyan végezzem a vegyszerezést, mit használjak?

Figyelt kérdés

Most készülök medencét vásárolni, nem kevés fórumot végigolvastam már a vegyszerezéssel kapcsolatban de nem tudok "váasztani", hogy melyik lenne a hatásos.

Milyen szereket használjak?

Hogy állíthatom be a ph értéket?

Köszi a választ!

2014. jún. 28. 16:23
 1/3 anonim ***** válasza:
40%

Hat éve medencézek itthon (4,5m X 1,22m-es puhafalú medence), az első három évben súlyos tízezreket költöttem mindenféle vegyszerezésre, ph mérés, algaölő stb., és mindezek ellenére nem úsztam meg a vízcserét, volt, hogy kétszer kellett egy nyár alatt. Aztán három évvel ezelőtt egy medencés szakember (NEM KERESKEDŐ!!!!) mondta, hogy vegyem meg a kereskedelemben kapható kombinált tablettát, és az menjen az úszó adagolóba, a többi sz@rt felejtsem el. Fontos, hogy mindig legyen benne. Ennyi. Ha esetleg elkezdene algásodni, akkor a szűrő közepébe egy fél tabletta, és menjen 12 órát folyamatosan.

Ezen kívül folyamatosan takarni kell, és ki kell halászni belőle mindig a belehullott falevelet, bogarakat, stb.

És én naponta forgatom a vizet, és hetente tisztítom a szűrőt.

Amióta ezt a módszert használom nem kell vizet cserélni, teljesen jó a víz, és nem bántja a bőrünket.

Lehet okoskodni, hogy ilyen klórtabletta, meg ph plusz illetve minusz, meg algaölőszer, de a saját tapasztalat azt mutatja, hogy ez csak a pénzt viszi, (min 20e Ft/szezon) és még vizet is kellett cserélni, ami szintén nem kevés pénz. Ez a kombitabletta meg 3e Ft egy szezonra, és egyszer töltöm a medencét. Nekem bevált. :)

2014. jún. 28. 17:54
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A multi tabletta valóban nagyon jó tipp, azt nem szabad elhagyni. Persze az is fontos, hogy ne kútvízzel töltsd fel. Lehet, hogy a csapvized helyből jó és nem kell agyonvegyszerezni. A multi tablettában van klór, pelyhesítő, algaölő is. Külön algaölő folyadék teljesen fölösleges. Azt azért ne felejtsük el, hogy a klór csak akkor működik hatásosan, ha optimálisak a PH értékek. Ha beavatkozás nélkül jó a PH, akkor nagy mákunk van, nem pedig ügyesek vagyunk. Az első feltöltéskor meg kell várni, hogy felmelegedjen a víz, akkor PH-t mérni, korrigálni, beklórozni oszt hajrá. Ha ezek után teszel bele multitablettát, takarod és forgatod rendesen, akkor elképzelhető, hogy nem nagyon kell külön vegyszerezned és biztos, hogy nem kell a vizet lecserélned. Én több mint 10 éve medencézek, 23 m3-es medence vizét kezelem és én sem kereskedem. Viszont azt vallom, hogy minél kevesebb vegyszer, annál jobb. Ezért bekötöttem egy UV-C (germicid) lámpát a rendszerbe, így tizedannyi vegyszer is elegendő. Ezenkívül anno papírszűrőztem, mert azt adtak az első medencémhez. Hát papírszűrőzzön akinek két anyja van. Egy rendes homokszűrővel lehet dolgozni, papírszűrővel csak az időmet cseszem el, eredmény nélkül. Heti 15-30 perc amit medence víz kezelésével töltök. Egyszer kell megvenni, aztán több medencét is kiszolgál. Azt ugye tudod, hogy a felfújható peremű medencék nem örök életűek? Nézd meg a garancia papírt: ez első dolog amit a gyártó kizár a jótállásból, a perem!
2014. jún. 29. 14:51
 3/3 A kérdező kommentje:
Hú köszönöm a tanácsokat és a nagyon részletest leírást és azt hogy időt áldoztatok arra hogy mindezt leírjátok. Tényleg nagyon szépen köszönöm, ment a zöld kéz!
2014. jún. 29. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!