Medence vásárlás előtt, hogyan végezzem a vegyszerezést, mit használjak?
Most készülök medencét vásárolni, nem kevés fórumot végigolvastam már a vegyszerezéssel kapcsolatban de nem tudok "váasztani", hogy melyik lenne a hatásos.
Milyen szereket használjak?
Hogy állíthatom be a ph értéket?
Köszi a választ!
Hat éve medencézek itthon (4,5m X 1,22m-es puhafalú medence), az első három évben súlyos tízezreket költöttem mindenféle vegyszerezésre, ph mérés, algaölő stb., és mindezek ellenére nem úsztam meg a vízcserét, volt, hogy kétszer kellett egy nyár alatt. Aztán három évvel ezelőtt egy medencés szakember (NEM KERESKEDŐ!!!!) mondta, hogy vegyem meg a kereskedelemben kapható kombinált tablettát, és az menjen az úszó adagolóba, a többi sz@rt felejtsem el. Fontos, hogy mindig legyen benne. Ennyi. Ha esetleg elkezdene algásodni, akkor a szűrő közepébe egy fél tabletta, és menjen 12 órát folyamatosan.
Ezen kívül folyamatosan takarni kell, és ki kell halászni belőle mindig a belehullott falevelet, bogarakat, stb.
És én naponta forgatom a vizet, és hetente tisztítom a szűrőt.
Amióta ezt a módszert használom nem kell vizet cserélni, teljesen jó a víz, és nem bántja a bőrünket.
Lehet okoskodni, hogy ilyen klórtabletta, meg ph plusz illetve minusz, meg algaölőszer, de a saját tapasztalat azt mutatja, hogy ez csak a pénzt viszi, (min 20e Ft/szezon) és még vizet is kellett cserélni, ami szintén nem kevés pénz. Ez a kombitabletta meg 3e Ft egy szezonra, és egyszer töltöm a medencét. Nekem bevált. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!