Tuja adás-vétellel kapcsolatban lenne kérdésem?! Bővebben lent.
Rokonomnak vannak jó pár, kb. 10 éve ültetett, 2 méter magas tujái, gyönyörűek, viszont tervezi átalakítani azt a részt a kertjében és nagyon foglalják a helyet.
A kérdésem: el lehet-e ezeket adni, nyilván a vevő oldaná meg személyesen az átvételt, s ha igen, nagyjából mennyit kérhetne érte? Vagy ásassa ki őket és kuka?
Bocsánat, ha nagyon béna az ötlet, de nem értek hozzá, az illető sem, és segíteni szeretnék.
Az biztos, hogy ilyen nagyhoz szerencse kell, ha szabad gyökeresek.
Bár van ellenpélda is, rokon pár éve két 2 métereset, kolléga két 3 métereset ültetett át (minden mindegy alapon), minden szakértelem nélkül, csak sokat öntözve, és az összes megmaradt.
Viszont erre csak tavasszal, esetleg ősszel ültetve van esély.
Ha ráér a dolog, akkor meg lehet próbálni meghirdetni, de az biztos, hogy csak jelképes áron. Nehéz olyan balekot találni, aki faiskolai árat, vagy akár a felét fizetné...
Annyi haszon lehet belőle, hogy ha ingyen kiássák és elviszik, akkor nem a tulajnak kell szenvedni az eltakarítással.
Köszönöm szépen a segítségeteket, rendesek vagytok! :)
Nagyon idős rokonomról van szó, aki imád kertészkedni, de nagyon zavarják a tuják, inkább palántákat ültetne oda is, plusz a nyugdíja is elég csekély, ezért jött az ötletem, hogy pár ezer ft-ért meghirdetném, hátha sikerül eladni, és akkor a vevő kiásná magának.
Majd pár hét múlva jobban rá fogok érni, ha küldenék Nektek privátban fotót a tujákról, segítenétek abban, hogy mennyit lehetne kérni értük?
Igazából ráér a dolog ősszel is, végső esetben, ha annyira nem lesz érdeklődő, akkor ingyen felajánljuk valakinek és legalább nem foglalja tovább a helyet. Pár hét múlva akkor meg is hirdetném, aztán várunk.
Eszembe sincs horror árat kérni, bármit eladok én is, előtte vaterán és egyéb helyeken mindig alaposan körülnézek, mennyit kérhetek, hogy a vevő is és én is jól járjunk. :)
Csak ezeknél a növényeknél annyira nem találtam értelmes infót, hogy muszáj volt ide kiírnom a kérdést, hátha valaki tud segíteni!
Azért nincs infó, mert ilyet nem szoktak eladni, kereslet hiányában, meg persze akkora földdel kellene kiásni, hogy azt már nem egyszerű mozgatni (kivéve, ha leesik az összes, és úgy a tuja kiszárad ültetés után hamarosan).
De tedd fel a Vaterára (meg egyéb helyekre) az ősszel, kiásással, ilyen 2E körüli áron talán elviszik, ha van környékbeli. Ha nem, akkor meg felrakod olcsóbban vagy ingyen.
Én egyszer egy 3 m-es aranyesőbokrot hirdettem meg, hogy ne kelljen eltakarítanom. Örültem, hogy 700 Ft-ért elkelt, mondom, negyedóra alatt kiásom. Aztán apámmal ketten ástuk legalább két órán át, és rájöttem, hogy hülyeséget csináltam, nem üzletet. Csak már nem akartam szégyenben maradni a vevő előtt.
Ha szemétbe akartam volna kivágni, akkor tényleg végzek negyedóra alatt, de így hogy földdel akartam, és a bokor alá kellett mennem, már nehéz volt, még viszonylag kevés földdel is, mert nem fértem az elvágandó gyökerekhez.
Szerencsére a vevő emelős teherautóval jött, mert a föld meg a bokor együtt több volt egy mázsánál.
Értem, köszönöm a segítséget Neked is, utolsó válaszoló!
Én is kb. 2 ezer forintért tervezem meghirdetni maximum, többért nyilván nem éri meg, főleg, hogy a vevőnek kell kiásni. De, mint fentebb írtam, várok 1 darabig, ha abszolút nem ír senki, akkor meghirdetem ingyenesen.
Nem vaterára fogom feltenni, vannak környékbeli adok-veszek csoportok facebookon, ott szoktam hirdetni, elég sok mindent eladtam már.
Értem, köszönöm, akkor meghirdetem inkább ingyenesként, ha ilyen nagy meló lenne vele, mert én egymagam nem tudnám kiásni.
És igen, ahogy fentebb írták a többiek, megvan rá az esély, hogy nem éli túl a tuja és kiszárad, így ha már ingyenes, legalább a vevőnek nem lesz veszteni valója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!