Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nem gereblyéztük bele a...

Nem gereblyéztük bele a fűmagot a földbe, ki fog kelni?

Figyelt kérdés
3 napig gereblyéztünk, töltögettük a lyukakat, hordtuk a földet, stb., és mire odáig jutottunk nem maradt energiánk a fűmagot beledolgozni a földbe. Hiba volt, de megtörtént. Hengerrel végigmentünk rajta és kész, gondoltuk az öntözés majd belemossa a földbe, de ne ez történt :/ Ki fog azért hajtani? Mi a teendő most?

2014. jún. 24. 12:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ki, mert a hengerelés belenyomta azért meg tud eredni. De ha nem nagy terület, gereblyével bele kell verni.
2014. jún. 24. 13:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Mindennapos reggel/este esőztető öntözéssel ki fog kelni, nyugalom. Csak ne veresd ki szórófejes locsolással, esetleg mezitlább tedd arréb az esőztetőt, ne ragadjon a cipőre fű,magos sár. Legfeljebb a madarak járnak rá egy kicsit.

Én május előtt szórtam volna el inkább így, akkor is legalább este locsolni kell. Mostmeg - a mai nap kivételével - itt a tomboló száraz nyár.

2014. jún. 24. 13:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Egyébként ha mindig nedvesen tartod, akkor még szebben is fog kikelni mint a begereblyézett verzió, mert így tuti egyenletesen lett elszórva, egy rossz begereblyézés meg helyenként ritkít, helyenként dúsít és keléskor jön a meglepetés. A gazokkal szemben is lesz 1 hét előnye így.
2014. jún. 24. 13:15
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,akkor megnyugodtam, hogy nincs veszve minden :-) Várok türelmesen, még csak 2 napja vetettük el.

Elég nagy terület , kb. 400 m2, ezért is trehánykodtuk el a végét, elfogyott az energia. Locsolom reggel, délben este esőztetővel, igyekszem nem kitaposni a fűmagot, de azért párszor odébb kell tenni a fejet, mire az egész megvan, a meleg miatt elég gyorsan kiszárad sajnos. Ezért is féltem tőle, hogy kiszáradnak a fűmagok a föld tetején és nem csíráznak ki.

Tudom, hogy szerencsésebb lett volna megvárni az őszt, vagy a tavaszt, de most költöztük be, nem akartuk hónapokig a csupasz földet nézni, vagy megvárni amíg teljesen benövi a gaz, arról nem beszélve, hogy rengeteg port hordunk be a házba emiatt, így hát tettünk egy próbát.

2014. jún. 24. 16:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Hú, de ilyenkor felásás után érdemes egy hónapig parlagon hagyni és ami gyom kikelt, azt legyomírtózni vetés előtt 1 héttel. Könnyen megeshet így, hogy a rengeteg munka 3 hét múlva egy gaztengert eredményez, de ne nekem legyen igazam. Most a porcsin és a parajok időszaka van, ezeket még kézzel idejekorán érdemes kigyomlálni, aztán a fű elnyomja az első vágások után. Ha nem, akkor Gyom-Stopozni kellene, mert könnyen a gyom győz - legalábbis fizikai értelemben.
2014. jún. 24. 17:15
 6/7 A kérdező kommentje:
:-OOO Hát erre nem is gondoltam, hogy gondot okozhat ez is. Kezdő kertészek vagyunk, ez az első füvesítés amit csinálunk. Pont azért vetettük be ripsz ropsz, hogy ne keljen ki a gaz, ne kelljen gyomirtózni meg gazolni. Azt hittem ez a jobb. Most eléggé elkenődtem. :-( Ráadásul a műtrágyázás is elmaradt, nagyon sokba került volna ekkora területre a starter trágya. Ráadásul a telek fele elég homokos. Most akkor mi legyen? Szórjak ki rá valamit?
2014. jún. 24. 17:26
 7/7 anonim ***** válasza:

Most nem szabad műtrágyzni, majd a második vágás után, különben ki is éghet. Kiszórás vagy eső előtt vagy bő locsolás előtt.

A gaz, az mázli kérdése, én hiába totális gyomírtóztam, a pangó magvak a fűmag vetése előtti átgereblyézéstől új erőre kaptak és együtt nőtt a porcsin a fűvel. 2 hónapig nem nyúltam hozzá, csak a nagyokat szedtem ki, majd óvatosan megfújtam gyom-stoppal. Közben a fű összeért és a kétszikűek kiszorultak. Jelenleg egy szál gaz nincs benne, leszámítva egy terjedő tarack foltot. Az tényleg kinyírja a perjét és a csenkeszt. Sok múlik a fűmag minőségén is, mert egy olcsóbb tescós fűmag bizony rengeteg gyommagot is tartalmaz, míg egy drágább, az jóval tisztább.

2014. jún. 24. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!