Nem gereblyéztük bele a fűmagot a földbe, ki fog kelni?
Mindennapos reggel/este esőztető öntözéssel ki fog kelni, nyugalom. Csak ne veresd ki szórófejes locsolással, esetleg mezitlább tedd arréb az esőztetőt, ne ragadjon a cipőre fű,magos sár. Legfeljebb a madarak járnak rá egy kicsit.
Én május előtt szórtam volna el inkább így, akkor is legalább este locsolni kell. Mostmeg - a mai nap kivételével - itt a tomboló száraz nyár.
Köszönöm a válaszokat,akkor megnyugodtam, hogy nincs veszve minden :-) Várok türelmesen, még csak 2 napja vetettük el.
Elég nagy terület , kb. 400 m2, ezért is trehánykodtuk el a végét, elfogyott az energia. Locsolom reggel, délben este esőztetővel, igyekszem nem kitaposni a fűmagot, de azért párszor odébb kell tenni a fejet, mire az egész megvan, a meleg miatt elég gyorsan kiszárad sajnos. Ezért is féltem tőle, hogy kiszáradnak a fűmagok a föld tetején és nem csíráznak ki.
Tudom, hogy szerencsésebb lett volna megvárni az őszt, vagy a tavaszt, de most költöztük be, nem akartuk hónapokig a csupasz földet nézni, vagy megvárni amíg teljesen benövi a gaz, arról nem beszélve, hogy rengeteg port hordunk be a házba emiatt, így hát tettünk egy próbát.
Most nem szabad műtrágyzni, majd a második vágás után, különben ki is éghet. Kiszórás vagy eső előtt vagy bő locsolás előtt.
A gaz, az mázli kérdése, én hiába totális gyomírtóztam, a pangó magvak a fűmag vetése előtti átgereblyézéstől új erőre kaptak és együtt nőtt a porcsin a fűvel. 2 hónapig nem nyúltam hozzá, csak a nagyokat szedtem ki, majd óvatosan megfújtam gyom-stoppal. Közben a fű összeért és a kétszikűek kiszorultak. Jelenleg egy szál gaz nincs benne, leszámítva egy terjedő tarack foltot. Az tényleg kinyírja a perjét és a csenkeszt. Sok múlik a fűmag minőségén is, mert egy olcsóbb tescós fűmag bizony rengeteg gyommagot is tartalmaz, míg egy drágább, az jóval tisztább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!