Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kaszát előbb mindig ki kell...

Kaszát előbb mindig ki kell kalapálni és utána a fenőkővel élezni, vagy a kalapálás el is maradhat?

Figyelt kérdés
Vannak több éve nem használt kaszák is, illetve egy ami tavaly volt használatban. Köszi a választ!

2014. máj. 29. 05:48
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Hát ugye ha részesarató lesző, akkó nap közbe nem áhacc ki minduntalan kaszát kalapáni, ilyenkó inkább csak fennyed. Oszt ebédszünetbe, vagy este majd kikalapálod ha kő.
2014. máj. 29. 06:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 124 válasza:
100%
Igen úgy kell! Előbb kikalapalod majd ha használaton közben észzleled hogy életlen akkor megfened!
2014. máj. 29. 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
88%
Kalapálni a csorba miatt kell iletve, a sok fenéstől hirtelen vastagodó anyagot elővékonyítod a fenéshez.
2014. máj. 29. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

kalapálni azért kell, mert helyileg keményebb lesz az anyag, éltartás szempontjából sokkal jobb. fenni használat közben kell. ha gyorsan kimegy ill nehezen fenhető, akkor kalapálják. de ha rosszul kalapálod, akkor tönkre vágod az élét. nem lehet csipkés, hullámos és kellene hozzá egy elég kemény kaszakalapács

attól, hogy rég volt használva nem biztos, hogy kell kalapálni.

2014. máj. 29. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2014. máj. 30. 13:04
 6/7 anonim válasza:
nagy apád tudja kérdezd őt
2014. máj. 30. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen kikovácsolod a kasza élét, kivered a szennyező szenet/grafitot belőle hogy fémesen keményebb és tartósabb legyen. Ezt rengeteg egymás mellé ütött apró kalapácsütésekkel tudod véghezvinni. A lényeg hogy ne néhány erősebb ütéssel vékonyítsuk el és jól van az úgy mert vékonyabb lett. A kaszállóban nagyapáink ebédidő közben minden nap végigmentek rajta 1X és így lett idővel olyan vékony néhány milliméteres erős él a kaszának mint a borotvapenge. Szó szerint borotvapenge és én még olyat nem is láttam mint a dédnagyapámé volt. Ezt az élt nem is fenték erővel csak éppen hogy végigszaladtak a fenőkővel ami kizárólag csak gránit volt. Ma látok olyat ami smirgli dörzskő ami egy vicc az nem kaszakő mert csak csiszol nem pedig élt húz a pengének.

A kaszakalapács és kaszaüllő felülete gömbölyded mert az élnek egy picit lefelé kell biccentenie, valamint a kalapács élével kalapálunk a másik domború fejével pedig csak egyengetünk ha szükség van rá.

2019. máj. 29. 02:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!