A minirózsa hogyan szaporítható?
Figyelt kérdés
Kicsi a helyem és már túl nagyra nőtt. Ezért arra gondoltam nevelek új kis tövet, és ha az meggyökerezett, akkor a nagyot kiásom és elajándékozom másnak.
De még nem szaporítottam minirózsát sosem. (Hagyományos nagy rózsákat igen.) Ez is úgy működik, mint a nagy?
Csak már a felépítése is más, mert míg a rendes rózsán általában 1, de maximum 4 virág nyílik egy száron, addig ezen a minirózsán minden egyes szár végén rengeteg virág van.
Kissé tanácstalan vagyok, hogy mikor, honnan és mekkora szárat metsszek le gyökereztetéshez...
Tudna valaki tanácsot adni, aki már foglalkozott minirózsával?
2014. máj. 21. 09:30
1/1 anonim válasza:
Fás szárú növények szaporítása címszó alatt. Le kell vágni egy félfás részt 8-10 cs-es darabot,az alsó 2 levelet leszedni, palántaföldbe elduggatni, megöntözni, letakarni befőttes üveggel.( virágzás utáni szár) Ha el kezd hajtani a levélnyélből, akkor még várni kell vele. Cirka:1/2 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!