Ti már kiültettétek a paradicsom, paprika palántákat?
Most jó palántázni, mert nedves a föld és nincs nagy meleg, ami kiszárítaná őket.
A sárgulás feltehetőleg a nap miatt van, a palántáid nem voltak hozzászokva a totál naphoz, megégtek egy kicsit.
Az én palántáim már egy hónapja szabadban vannak (először ugye ládában), és nem sárgultak meg, nem volt nekik hideg.
Szia!
Éppen a napokban mondta az anyósom, hogy a régi öregek szerint, a paradicsompalántákat május 10-én kell kiültetni. Én már megvárom, de én is türelmetlen vagyok minden évben :) Sajnos nálam a hibiszkusz és pár kaktusz is megsínylette, hogy túl korán tettem ki őket a teraszra. Reméljük azért nem ártott a palántáidnak a múlt heti hideg és rossz idő.
Ja és ha már a régi bölcsességeknél tartunk, a nagymamám pedig azt mondta, hogy Margit napon (jún. 10.) kell elültetni a krizantémot. :)
Jó kertészkedést!
Köszönöm szépen a válaszokat! Érdekes, hogy a paprikának semmi baja, pedig azt hittem az a kényesebb. Úgy tűnik az alsó leveleket majd el fogja dobni, de a csúcsa szép zöld a parinak, remélem, megindulnak :)
A nagyszülők bölcs tanácsait külön köszönöm, figyelni fogok rá a jövőben!!! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!