Szobában tartott azáleám van. Nem virágzik és a levelei is hullanak. Mit csináltam rosszul és hogy mentsem meg?
Anyukámtól kaptam a növényt kb másfél hónapja. Egy hete elkezdtek "lehullani" róla a virágok, mostmár levele is alig van. Árnyékos helyen tartom az ablak mellett és forralt, majd lehûtott vízzel locsolom - minden nap kb fèl decit. Harom napja nem merem meglocsolni, mert hirtelen nagyon vizes lett a foldje es a szobamnal huvosebb helyre (a konyhaba) tettem, szinten nem a tuzo napra. Mi lehet a gond es hogy mentsem meg? Nagyon csunyan nez ki szegeny es a neten sem talalok tul sok infot errol a helyzetrol.
A valaszokat felpontozom es koszonom a hozzaerto segitseget!
Pl. a napi öntözés lehetett a gond.
Az azalea nem mocsári növény.
Öntözni a legtöbb szobanövényt akkor kell, ha a talaj teteje már száraz. Ha megfelelő méretű a cserép, akkor nyáron ez 5 naponta van, télen 7-10 naponta.
Most már a vízben állástól elpusztultak a gyökerek, ezért vizes a földje, mert már nincs, ami kiszedje a nedvességet.
Szerintem vége (ez egyébként is egy nagyon háklis növény), esetleg még azt megpróbálhatod, hogy leszeded a földet meg az elhalt gyökereket, átülteted új földbe és kicsi cserépbe, az ágakat visszametszed, hogy csak 1-2 hajtáscsúcs maradjon a tő közelében (a maradék gyökér ennél többet úgysem tud ellátni), és reménykedsz.
Köszönöm szépen a választ :)
Lehet, hogy nem egy ilyen "kényes" növénnyel kellett volna kezdeni a szobanövénytartói pályafutásomat... Egyik helyen ezt olvastam, másikon azt, a kertészetben is teljesen mást mondtak, amikor megkérdeztem. Megteszek mindent, hátha.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!