Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szobában tartott azáleám van....

Szobában tartott azáleám van. Nem virágzik és a levelei is hullanak. Mit csináltam rosszul és hogy mentsem meg?

Figyelt kérdés

Anyukámtól kaptam a növényt kb másfél hónapja. Egy hete elkezdtek "lehullani" róla a virágok, mostmár levele is alig van. Árnyékos helyen tartom az ablak mellett és forralt, majd lehûtott vízzel locsolom - minden nap kb fèl decit. Harom napja nem merem meglocsolni, mert hirtelen nagyon vizes lett a foldje es a szobamnal huvosebb helyre (a konyhaba) tettem, szinten nem a tuzo napra. Mi lehet a gond es hogy mentsem meg? Nagyon csunyan nez ki szegeny es a neten sem talalok tul sok infot errol a helyzetrol.

A valaszokat felpontozom es koszonom a hozzaerto segitseget!

2014. máj. 1. 11:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Pl. a napi öntözés lehetett a gond.

Az azalea nem mocsári növény.

Öntözni a legtöbb szobanövényt akkor kell, ha a talaj teteje már száraz. Ha megfelelő méretű a cserép, akkor nyáron ez 5 naponta van, télen 7-10 naponta.

Most már a vízben állástól elpusztultak a gyökerek, ezért vizes a földje, mert már nincs, ami kiszedje a nedvességet.

Szerintem vége (ez egyébként is egy nagyon háklis növény), esetleg még azt megpróbálhatod, hogy leszeded a földet meg az elhalt gyökereket, átülteted új földbe és kicsi cserépbe, az ágakat visszametszed, hogy csak 1-2 hajtáscsúcs maradjon a tő közelében (a maradék gyökér ennél többet úgysem tud ellátni), és reménykedsz.

2014. máj. 2. 07:19
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ :)

Lehet, hogy nem egy ilyen "kényes" növénnyel kellett volna kezdeni a szobanövénytartói pályafutásomat... Egyik helyen ezt olvastam, másikon azt, a kertészetben is teljesen mást mondtak, amikor megkérdeztem. Megteszek mindent, hátha.

:)

2014. máj. 3. 10:49
 3/3 anonim ***** válasza:
Az azálea nagyon kényes növény. Nem szereti a túlöntözést, de igényli a párás levegőt. Nekem sok szép virágzó szobanövényem van, de az azáleával én is nehezen boldogulok. A levelek leszáradását már sikerült megakadályoznom úgy, hogy egy nagyobb tálba kavicsot tettem, arra vizet és erre tettem rá egy műanyag kaspóban a növényt. Így alulról kap párát, a gyökere viszont csak annyi vizet kap, amit rálocsoltam.
2014. máj. 15. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!