Betegek a szobanövényeim. Leveleik besárgultak, hullanak, virágaik elszáradtak. Mit tehetnék? Milyen betegség ez?
Figyelt kérdés
Többféle virág. Ciklámen, korall virág, viasz virág, kaktusz, koszorúfutóka, a többi nevét sajnos nem tudom. Sokat karácsonyra kaptam, akkor kezdődött a betegségük.2013. jan. 13. 18:02
2/4 anonim válasza:
Hát ezt így látatlanban nehéz megmondani. A ciklámen nem fogja bírni a szobai körülményeket, túl meleg van neki. A koszorúfutókával, viaszvirággal ugyanez a helyzet, télen 10-15 fokos, lehetőleg párás helyen kell lenniük. A korallvirággal meg a kaktusszal nem tudom, mi lehet, talán túl vannak locsolva, nagyon kevés vizet igényelnek.
Ha ennyire tömeges a pusztulás, akkor az is elképzelhető, hogy megjelent valami károsító. Pajzstetű, de mindenekelőtt az atka, ami ilyet okoz, bár kaktuszon az sem jellemző. De lehet fényhiány is.
3/4 A kérdező kommentje:
Kapnak fényt és túl meleg sincs. Rendesen öntözöm. Az új virágaim is betegek és a régiek is. A régiek évek óta vannak ugyanazon a helyen és eddig semmi bajuk nem volt.
2013. jan. 13. 23:42
4/4 anonim válasza:
Akkor valószínűleg bevihettél valamit az új növényekkel. Ezt így látatlanban tényleg nem lehet megmondani, mi lehet, én atkára vagy pajzstetűre gyanakszom, de látni kéne, ezer más oka lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!