Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért lyukacsosak a cseresznye...

Miért lyukacsosak a cseresznyefa levelei?

Figyelt kérdés
Egy 8 éves cseresznyefánk leveleinek kb a negyede úgy néz ki mintha jégeső átlyukasztotta vagy kihasította volna őket. Más elváltozást vagy élősködőt nem látok. Tavaly tele volt a fa levéltetűkkel, ami miatt le is potyogott a termés nagy része. Ezért idén elhatároztam, hogy permetezek, és vettem is rovarölő szert, de most nem látom a tetveket, ezért nem permeteztem. Tavaly a friss leveleken voltak leginkább a tetvek, de most nem látom őket. Vagy lehet, hogy ez a lyukasság mégis összefügg velük? Mit kellene csinálni? Én nem értek hozzá, mert nem volt korábban kertem.

2014. ápr. 29. 09:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekünk is nagyon cakkosak a levelek, de én sok hernyót találtam rajta (minden máson is). Szerintem az enyhe tél miatt van ilyen sok.
2014. ápr. 29. 09:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor jön a rovarírtós permet. Egyébként ahogy még egyszer megnéztem, nekem is úgy tűnik, hogy ez egy rovarfertőzés, csak talán olyan picik a lárvák (hernyók?), hogy nem tűnnek fel. Nekem amúgyis elég rossz a látásom.
2014. ápr. 29. 12:02
 3/6 anonim válasza:
Idén sok volt a hernyó
2014. ápr. 29. 15:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Feltehetőleg erről van szó nálad:

[link]

2014. ápr. 29. 16:08
 5/6 A kérdező kommentje:
#4 - Azt hiszem, nem ez a gomba, mert a foltok környéke nincs elszíneződve. Egyszerűen csak hézag van a levélen, és nagyobb mint a képen, de egy levélen többnyire csak egy van.
2014. ápr. 29. 17:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Csinálj pár jellemző levélről fotót.
2014. máj. 1. 05:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!