Ledózeróljam a sziklakertemet vagy alakítsam át?
Így néz ki, sajnos nem keltek ki a magok és megsüppedt a föld is és olyan agyagos szerű a föld 3-4 nap és kirepedezik a föld olyan kemény lesz.
Ötletek?
Én arra gondoltam hogy veszek tőzeget és rá szórom a tetejére és abba a földbe vetem el a magokat, na de nem ennek a tetejére hanem készítek egy másikat ennek a helyére lesímítom és úgy.
én úgy látom a képeken, hogy ez a talaj borzasztóan rossz minőségű, a növények biztosan nem maradnak meg benne,
ez inkább agyag, mint föld. sajnos az agyag hamar kiszárad és kirepedezik, mint írtad; ha esős idő van, akkor pedig sár lesz belőle.
ha egyáltalán megmarad benne valami, mert kemény a föld, akkor a növények vagy kiszáradnak (ez a gyakoribb) vagy szétáznak, de mindkét esetben elpusztulnak. - gondolom arrafelé amerre laksz ilyen a talaj.
a tőzeg biztosan nem lesz jó, akkor inkább a virágföld, de ha csak rászórod a tetejére, attól az alja még ugyanolyan kemény, agyagos marad, a növényeknek nem jó - persze ki lehet próbálni, de szerintem nem nagyon fog működni
Én azt javasolnám, hogy építsd át a teljes sziklakertet: ha nem is cseréled ki teljesen az agyagos talajt, akkor legalább jó alaposan össze kellene keverni valami lazább szerkezetű földdel (sötétebb színű földdel), pl. virágfölddel, hogy lazább, sötét színű talajt kapjál, és csak ezután - a jó minőségű talajjal - kialakítani az új sziklakertet.
nekem is van sziklakertem, nálam is gond volt a talajjal, az is kemény és száraz lett hamar, de összekevertem egy jobb minőségű földdel, aztán azóta csodálatos virágok vannak benne, 2010-ben így nézett ki:
(bár a köveket itt most nem nagyon látni, de a virágok jól nőttek benne)
remélem tudtam segíteni, ha kell még segítség, szívesen segítek, akár privátban is
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!