Van egy 12,5x60 méteres földterületem, és mivel lenne célszerű beültetni, hogy egy picike hasznom legyen?
Figyelt kérdés
Kezdő gazdálkodó lennék, s picikébe szeretném kezdeni, nehogy nagyot bukjak. Előre is köszönöm a segítséget. :-)2014. ápr. 16. 15:54
1/5 anonim válasza:
Milyen fekvésű, milyen talajú? Van-e lehetőség öntözni?
2/5 A kérdező kommentje:
Kút van,így megoldható, barna föld a vége meg én inkább homokosnak mondanám 2 éve nem volt használatban s sztem keleti fekvésü
2014. ápr. 16. 17:38
3/5 anonim válasza:
Ha két éve parlagon áll, eléggé benőhette a tarack, vagy egyéb gaz. Ezek ellen vagy Glialkával, vagy csalamádé vetésével tudsz hatékonyan védekezni. Ha nem nagyon gazos, megpróbálkozhatsz korai krumplival. (Csakis koraival, amit nem kell permetezni.)Ja, áram van, búvárszivattyúnak?
4/5 anonim válasza:
A korai krumpli ellen leginkább az szól, hogy azt egy hónapja kellett volna földbe tenni...
A lényeg az, hogy mit tud eladni az ember. Ha kofának akarod féláron eladni, akkor 1-2 dolgot kell az egészbe, ha pedig kint tudsz ülni legalább heti 3 napot a piacon, akkor sok dologból keveset, mert egy dologból sok nem fog elmenni.
Kofa esetén meg kell kérdezni, hogy mit vesz át, mert hiába termelsz bármit, ha arra pont van szállítója.
5/5 anonim válasza:
Mindenképpen érdemes minnél többmindent sajàt célra megtermelni, mivel amit te termelsz azon nincs ÁFA, kefeskedelmi árrés. A vetésforgó, illetve növénytársítás 2x- 5x annyi terméket jelent, de több kézimunkát jelent
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!