Miért nem virágzik az orgonánk?
Figyelt kérdés
Sarjhajtásból 3 éve lett ledugva, minden évben sok szép levelet és hajtásokat hoz, de virágot még idén se... Mi kellene neki ehhez? Fényt eleget kap és rendszeresen öntözzük is.2014. ápr. 5. 21:15
1/7 anonim 

válasza:

Még a gyökeresnek is kell 3-4 év,nem egy sarjhajtás dugványnak .
2/7 anonim 

válasza:

Még a miénk se virágzik, amit 3éve kaptunk. Kb 180cm magas, de a törzse még csak 1-2cm vastag.
3/7 A kérdező kommentje:
Egy növényes oldalon azt olvastam, hogy 3 évesen már virágzik... de akkor megnyugodtam, nincs baja, csak idő kell neki :)
/akácos mellett, illetve helyén van, arra gondoltam, nem szereti a nitrogénes talajt esetleg.../
Köszönöm a válaszaitokat!
Metszeni szoktátok így az elején?
2014. ápr. 6. 14:45
4/7 anonim 

válasza:

Az akácost nagyon nem szereti. Meg semmi fát, ami a közelében van. Az akác elveszi tőle a tápanyagot meg a vizet meg a fényt.
5/7 A kérdező kommentje:
Regebben volt ott akacos, de ki lett vagva. A legkozelebbi akac fak kb 10 meterre vannak, rendesen odasut a nap is. Öntözve is van minden nap.
Metszeni kell ilyen kis korban?
2014. ápr. 7. 20:28
6/7 anonim 

válasza:

Csak ha alakítani akarod. Pl. vagy bokrosítani, vagy törzses fának nevelni. Akkor vagy a tetejét kell levágni, hogy elágazzon, vagy az oldalhajtásokat, hogy törzs alakuljon ki. Meg persze ha féloldalas, akkor azon is lehet alakítani, vagy túl sűrű oldalon kivenni belőle, stb.
7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2014. ápr. 10. 10:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!