Sajnálod, ha meghal egy virágod?

Tavaly csináltam életem első kiskertjét, abban a dália adta meg magát, azt nagyon sajnáltam.Meg volt egy zöld futó egynyári, az amikor kifagyott sajnáltam.
Viszont a szülinapomra kapott orchideámat majdnem megsirattam. Egyik pillanatról a másikra a látszólag ép leveleit ledobta és elkezdet elszáradni a gyökerei.
Gondoltam megpróbálom megmenteni úgy hogy eltávolítom az elhalt gyökereket.Akkor láttam hogy csalóka volt a cserépben és összesen egy kb 2cm-es zöld gyökérdarab volt, alatta-fölötte elhalva.Menthetetlen volt, de még vagy egy órát volt az asztalon és könnyeimmel küszködve dobtam ki a maradványt. :(

Esetleg virágvásárlás előtt - vagy legalább utána - nézz utána, milyen igényei vannak.
Nőnapra leggyakrabban kinti növényt vesznek, mert az olcsó, aztán a megajándékozott ezt beviszi a szobába, és utána meg csodálkozik, hogy kipurcant.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!