Kullancsok ellen valami praktika?
"Tisztelt Érdeklődők!
Indokolt fertőzöttségi mértéktől alkalmazzanak vegyszeres rovarírtást!
Kifejezetten ilyen célra nincs engedélyezett szer, de több növényvédelem használt vegyszer hatékony lehet. Eljárás során nagyon fontos a kezelendő terület növénnyel való borítottsága illetve annak magassága , sűrűsége. Dimetoát hatóanyagú vegyszer /Danadim Progress / 15ml vegyszer adagolás 10 L vízhez jól írtja a rovart. A permetezéses kezelést többször kell ismételni a teljes kezelendő területen, mert jelen esetben kontakt szerként fog érvényesülni , valamint a lombozat között fog a párolgás miatt némileg "gázosodni".
A Cyperkill sem rossz megoldás, csak önmagában nem megfelelő. A szer egy másik szerrel való kombinálásával annak hatását fokozza.
Gázosodó hatású vegyszerekkel is hatékonyan lehet védekezni, de ezek felhasználása kizárólag az ide vonatkozó jogszabályok betartásával lehetséges.
Lehetséges permetszerként még a Dursban Delta CS lehet megpróbálni ugyanis rendkívűl jó légzési méreg.
Most hogy így nyár vége van, ismét megjelentek nálam is a kullancsok. Végeztettem kullancs irtást az udvarban, ami tényleg nem került sokba, és igen csak meglepődtem az irtás hatásosságában. Szerintem ha valakit tényleg érdekel, nyugodtan érdeklődjön a rovarirtas.gyor@gmail.com címen
Korrekt segítséget kaptam."
Kedves Miquel!
Van az a terület fertőzöttségi szint, amit már nem szabad figyelmen kívűl hagyni, akármennyire is ágáll az ember a vegyszerek használata ellen.
Nyilván te szívesen szedsz ki a kutyádból, macskádból, családtagjaidból napi szinten 2-3 kullancsot, de van aki nem... és akkor még a kullancs által terjesztett kórokozókról már ne is beszéljünk...
Ott van pl. a babézia ami 24 óra alatt képes elvinni a kutyát, ott van a Lyme kór ami embert és macskát is fertőz, aztán vagy megússzák élve, valami súlyos szövődménnyel vagy nem... soroljam még?
Értem én, hogy zöldek vagyunk, de azért na.... a ló túloldalára sem kell átesni. Ugyanígy igaz ez a vegyszer használatra is persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!