Kezdőoldal » Otthon » Kert » Füvesítésnél talaj feljavítása?

Füvesítésnél talaj feljavítása?

Figyelt kérdés
Sárga homokos talajomat, alginit és komposzt keverékével szeretném feljavítani. Szerintetek m2-ként hány kg keveréket forgassak bele?
2014. márc. 16. 18:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100 nm-enként 1-1,5 köbmétert. Az kb. 20 kg/ nm.
2014. márc. 16. 19:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Sejtettem, hogy az 1-2kg, amit írtak, az kevés, de ennyire sokra azért nem gondoltam. Te már használtad ezt a keveréket?
2014. márc. 16. 21:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem, de ha azt vesszük, hogy 1 négyzetméternyi 1 ásónyomnyi homok kb 80 kiló (1 talicska, 60L), akkor ennek a negyede-ötöde kéne hogy legyen a javítóanyag, legyen az marhatrágya, komposzt vagy akármi. Istállótrágya nyilván csak őszi előkészítéssel jöhet szóba, tavasszal jó amit írtál, mert az "érett". Legutóbb 1,5 köbméter marhatrágyát osztottam szét 150 nm-en, simán elfért volna mégegyszer annyi is, akkor sem éget tavaszra.
2014. márc. 16. 23:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Más kérdés, hogyha akár 1-2 kilót is osztasz el, az is javít valamennyit. A fű amúgy sem igényes nagyon csak a nitrogénre.
2014. márc. 16. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!