Füvet szeretnék telepiteni homokos földembe, komposzttal feljavítható?
Figyelt kérdés
Sárga homokos a kert, a gyomon kívül alig marad meg benne valami. Szeretném feljavítani, komposztra gondoltam, kb 5000.-/tonna. Olyan 5-600m2 területem van, és 3 tonnára gondoltam, amit beledolgoznék a földbe. Esetleg mit ajánlanátok? Nézegettem ezt az alginit-et, erről is jókat írnak, csak sajnos nehéz a beszerzése. Várnám a tippeket, kösz előre is.2014. márc. 3. 12:45
1/3 anonim 

válasza:

Komposzt helyett fekete földet hozass, mi is azt hozattunk és belekevertük.
2/3 anonim 

válasza:

3 tonna az lehet vagy 2 m3, hacsak nem porszáraz.
Tehát ha elteríted a kertben, akkor 3,5-4 mm vastagságot kapsz. Gondolod, hogy ha bekevered 15-20 cm mélységben, akkor ennek lesz bármi hatása a talajszerkezetre?
Ez még talajerő-utánpótlásnak is csaképp, hogy ér valamit.
50-60 m3 fekete föld, az igen.
Tudom, sok pénz, meg sok munka, de állítólag sz@rból nem lehet várat építeni, se kertet...
3/3 anonim 

válasza:

Talán ha ősszel hozattál volna vagy 5 köbméter marhatrágyát, akkor májusra betárcsázva elég jó indítás lett volna egy gyomírtózás után. Most az a bajom, hogy hozathatsz akármilyen fasza földet vagy trágyát, azzal együtt hoznak neked egy vagon gyomot is - köztük az egyszikű tarackot - amit még a Gyomstop se szed ki. Én azt mondom, hogy a vetést ne kapkodd el, a földet viszont minél előbb hozasd ha esik ha fúj. Trágya már késő ha idén szeretnél füvet. Majd kap pétisót ősszel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!