Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fügebokorral, gyümölcsfákkal...

Fügebokorral, gyümölcsfákkal kapcsolatos tavaszi munkák?

Figyelt kérdés

Mikor a fügebokrot kitakarni? Jelenleg 40 cm vastagon van rajta levél hogy ne fagyjon el, viszont a nem takart ágak végén már látszik a zöld kis"gumó".

Ha esetleg kitakarom milyen hideget bír ki, hány fok alatt kell a tavaszi fagytól védeni? Elég e később esetleg egy vastag ruhával letakarni vagy szükséges a levél ismét??Metszeni kell e??

Szilvafát és a cseresznyefát mikor kell metszeni és lemosóval permetezni???

2014. márc. 1. 20:53
 1/2 anonim ***** válasza:

A fügét szerintem csak április végén takard ki. Én egyszer korábban takartam ki, és tövig visszafagyott egy április végi fagytól. Én azóta megvárom vele az április végét. Én metszeni májusban szoktam, de csak a felesleges, nem jó irányba növő részt vágtam le eddig, meg ami elfagyott.

A gyümölcsfákat március-áprilisban lehet metszeni, lemosni is. Húsvét előtt szoktuk általában, de mostanában már hamarabb jön a meleg, lehet hamarabb is, ha már a rügyek duzzadtak.

2014. márc. 1. 21:09
 2/2 anonim ***** válasza:

Április végi fagyban nem fagy el a füge, csak ha már levele van. Akkor meg már nem lehet betakarva.

Ilyenkor már ki kell takarni, különben befülled a meleg időben.

A takarás különben is csak a takart részre hat, attól még elfagyhat a bokor.

Metszeni csak az alakítás szempontjából kell, pl. túl lelógó ágakat, a vesszőket visszavágni nem szabad.

A szilvát és cseresznyét most is lehet metszeni, az ideális ideje 1-2 hét múlva lesz. Lemosózni meg közvetlenül utána.

2014. márc. 3. 08:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!