Kertészek! Lehet e így?
Egy kissebb fóliasátrat szeretnék készíteni,a baj pedig az,hogy túl magas a talajvíz.
Lehet e úgy megoldani,hogy felhalmozok plusz 10-15 cm földet,és ebbe a fölmagasított ágyásba ültetem a magokat ?
Érdemes e ezt kipróbálni,vagy hasztalan,mert a talajvíz a masítást is átnedvesíti?
Úgysem porszáraz földbe kell ültetni.
Annyi magasítás kell, hogy a növények gyökere ne érjen a talajvízbe.
Meg különben is, csinálj palántákat edényben, és akkor ültesd a fólia talajába, ha lejjebb ment a víz.
Különben érdekes, hogy most magas a talajvíz, nálunk Hevesben ilyen alacsony sok éve nem volt már.
Köszönöm a válaszokat
A kapilláris hatásra gondoltam ,hogy majd feljön a talajvíz ,akármilyen magasra is csinálom a magasítást,csak reménykedtem,hogy tévedek.
Valóban most alacsonyan van a talajvíz,de néhány esősebb nap után feljön 1 ásónyom mélységig.
Ha eszetekbe jut valami,írjátok meg...
minden jó tanács érdekel ebben a témában.
A kapillárishatástól nagyon nedves lesz a föld, de a növényeknek nem árt.
Nálam volt már ilyen, és aminek a gyökerei nagy részét nem érte el maga a talajvíz, az kiválóan nőtt, akkora fokhagymám még soha nem volt, mint abban az évben, mikor egy hónapig egy ásónyom mélyen volt talajvíz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!