Egy fél literes pohárba tettem 3 db paradicsom magot, egymástól adott távolságra. Elég ennyi? Illetve, hogy milyen sűrűn kell rá vizet önteni? Legyen mindig nedves a föld?
Márciusban is bőven elég lett volna elültetni. Ilyenkor a paprikát lehet palántázni vagy a korai káposztaféléket.
Ha már így alakult, a pohár alján csinálj egy lyukat, nehogy megrohadjon a gyökere.
Csak EGY pohárba lett téve? Akkor nem nagy veszteség, kell csinálni egyet márciusban is, aztán a csúnyább poharat kidobni...
Én március 10-e körül szoktam a paradicsomokat.
Ha lefóliázod, akkor jó esélye van a palántadőlés nevű betegségnek. Vagy ha bármi okból mindig nedves a föld teteje.
Felül nyugodtan lehet száraz, elég, ha 1 cm mélyen nedves egy egész kicsit. Vetéskor beöntözve, általában ki szokta bírni kelésig újabb öntözés nélkül, ez szobában olyan egy hét.
Az edény alját lyukaszd ki, alulról öntözd, a föld teteje kelés után mindig legyen száraz, akkor nem kell félni a palántadőléstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!