Anc kérdése:
Yukka és orchidea, mi lehet a bajuk? (többi lent)
Figyelt kérdés
A növényeim levelei elsárgulnak, a yukka kiszárad (pedig már nem öntözöm egy ideje, mert ilyenkor télen elég havi 1x), az orchidea hajtása bebarnult, és már nagyon rég nem hozott virágot, pedig tápoztam is. Tudom, szüksége lenne fényre, de igyekeztem olyan helyre rakni, ahol mindig éri. A lakásunkban viszonylag meleg van, de ha lejjebb tekernénk a radiátort, megfagynánk. Dohányzunk, de rendszeresen szellőztetünk, a fényt is igyekszünk beengedni a körülményekhez képest. Mit tanácsoltok, mit csináljak velük?2014. febr. 6. 10:58
1/4 anonim válasza:
Van olyan időszaka az orchideának amikor pihen. Az enyém kb. 3-4 hónapig úgy nézett ki mint amit valami kukából húztam elő (2 db levele volt, semmi virág, sőt a gyökerei nagy része és a szára is elszáradtak).
Az orchidea nem szereti a tűző napfényt. Én csak az ablakba tudom tenni, ezt úgy oldottam meg, hogy raktam köré olyan futó növényt ami ad árnyékot neki.
2/4 anonim válasza:
Tök mindegy a közönséges orchideának, hogy 15-16 fokos télikertben telel, vagy az ablakpárkányon a radiátor feletti 30-40 fokban, nálunk mindenhol virágzik évente egyszer. Az egyik déli oldalon van, bár a széles ereszalja miatt a nyári nap közvetlenül nem éri. Tápoldatot nem nagyon kaptak még, csak 4-5 évente átültetjük.
3/4 anonim válasza:
Ezen a meleg helyen van a jukka, amit havonta öntözöl? Mert a havi egy az kimondottan hideg helyre való.
4/4 A kérdező kommentje:
Igen, ez a növény is ugyanott van. Akkor hogyan öntözzem, mit javasolnál? Mert a levelek sárgulása nem maradt abba, úgyhogy ebben lesz a hiba.
2014. febr. 12. 19:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!