Ez milyen gyümölcs? (link, kép)
Kaptam egy kb ping-pong labda méretű gyümölcsöt, hogy kostoljam meg. Haza érkezve csak letettem, hogy majd...
Később valaki kidobta a szemétbe, szóval nem ettem meg, de kiváncsisától vezérelve felvágtam. Volt benne két mag. Fekete, olyasmi mint a bab, de nyúlánkabb, laposabb es hegyesebb. Elültettem őket. Ez több mint egy éve volt. Kikeltek, de lassan nőnek. Mim van?
A mangónak csak 1 magja van, és a levele hosszúkásabb.
Citrus is kizárt, mind a levelek, mind a mag miatt.
Viszont tippem nincs.
Milyen színű volt? Telesen gömbölyű, vagy kidudorodások voltak rajta? Szára volt? Ha igen, hogy csatlakozott? Már, ha emlékszel ilyesmire.
Ez kérlek szépen datolyaszilva/kakiszilva/virginiai szilva! :) 99.999%-ra mondom neked, de keress rá interneten, hátha emlékszel a gyűmölcsre.
Több faja van, ezek szerint te a kisebb gyümölcsűből kaptál kóstolót. Magyarországon is terem, az idősebb fa fagytűrő. Magról mondjuk nem szokták szaporítani, mert nem biztos a termés.
Ha mégis próbálkoznál vele, akkor ültessed tavasszal nagyobb cserépbe, akár dézsába, keverj a földjéhez egy nagy adag trágyát, és tedd ki a szabadba félárnyékos helyre (fa alá például) a fagyok elmúlta után. (április közepe-vége)
Valószínűleg azért is növekszik lassan, mert a téli pihenőt nem kapta meg. :)
Ha van lehetőséged, teleltessed! Erős fagy ne érje.
Egyébként ki is ültetheted a datolyaszilvát tavasszal a kertbe.Eleinte óvni kell a fagytól (náddal/sással takarni, cefrés hordót ráborítani, és körbetakarni náddal) idősebb korában csak az erős fagy okozhat kárt benne, de tavasszal újrahajt
(kb ugyan olyan, mint a füge)
valóban, igazad van, a levele egyáltalán nem olyan.
Akkor a másik tippem a sapodilla.
Ennek már a levele is jobban hasonlít :D
Kedves kérdező, madj azért valami jelzést adj, hogy sikerült-e kitalálni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!