Házilag lehet csinálni sebkezelő anyagot?
Diót nem szabad tavasszal, mert nem áll el a nedvfolyás. Ősszel kell, azt nem tudom, ilyentájt hogy áll a kérdés.
Nekem van valahol receptem méhviasszal meg denaturált szesszel, de nem keresgetem, mert sokkal többe kerülnek, mint a bolti szer.
Egy doboz Fagél elég neked évekre minden fádra.
De nagy valószínűséggel akkor sem lesz baja, ha nem kensz rá semmit. Vagy rezes lemosó permetszert keverj be, és kend a sebre ecsettel.
Firnisszel szokták bekenni a sebeket, ami nem más mint besűrűsödött lenolaj.
Használhatsz sima lenolajat is, csak akkor azzal érdemes több napon átkenni a sebet, hogy vastagon bekenődjön és ne üsse át a fanedv (dióból nagy erővel tud jönni).
Én szoktam még Uránusz kencésgittet használni, azt csak rákenem a sebre és kész. Egyébként ez is lenolaj, mészkőporral keverve.
A diófát bizony most kell metszeni,már kellett is volna .
Megéri venni egy jó sebkezelőt,hisz ezek nagyon kis dobozban már kaphatók .Még ezt is képes lenyomni magáról ,
nekünk szabályosan be kellett kötözni tavasszal ,annyira folyt .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!