Fűnyírás télen? .
Lehet még ilyenkor december elején füvet nyírni?
És ha igen, miért nem? :)
Az a helyzet, hogy az őszi "utolsó" nyírás óta rengeteget nőtt a fű a kertben, jó lenne kicsit megregulázni még havazás előtt ezt a kuszaságot..
Köszi a választ.
Közben utánanéztem egy kicsit a neten. Magyar oldalakon semmit nem találtam ezzel kapcsolatban, külföldi oldalakon sikerült utánaolvasni a dolognak. Általában azt tanácsolják, hogy ha télen nyírni kell a füvet, akkor ezt enyhébb időben tegyük (plusz fokok), ne fújjon száraz hideg szél a nyíráskor, és persze a nyírandó felület ne legyen fagyott ill. deres. Ilyenkor a fűnyírót magas pozícióba kell állítani, nem szabad sörtére tarolni a területet.
Ahogy olvastam egyébként, nem teljesen ördögtől való ez a téli fűnyírás, van aki még karácsony előtt nemsokkal is nekiáll (USA), hogy mire jönnek a vendégek, rendben legyen a kert..
Persze nyilván az ideális az, ha késő ősszel sikerül úgy megregulázni a füvet, hogy tavaszig már ne kelljen hozzányúlni, de ahogy az én füvemet elnézem, szerintem ez még a hó alatt is nőni fog..
Persze, nyilván Floridában karácsonyra is rendbe rakják, mint nálunk húsvétra. :)
Amúgy amiket olvastál, azok helytállóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!