Mit kezdjek a mikulásvirággal?
Nekem ugyan eddig mindig kipusztult egy idő után, akármit csináltam vele, de bemásolok egy linket, itt sokat írnak a gondozásáról, hátha a hasznodra lesz:
Hogy hivatalosan mit kéne vele csinálni, azt nem tudom, de nekem tavaly előtt óta van mikulásvirágom, hogy őt hogyan tartom, azt le tudom írni.
Tavasszal mindig kiültetem a kert legárnyékosabb részére - vigyázz, árnyékkedvelő, a szobában is árnyékosabb helyre kell tenni. Nyáron, a kertben mindig gyönyörűen megnő. Ősszel behozom. Tavaly ősszel kicsit későn hoztam be, elfagyott, úgy nézett ki, mint ami kipusztult, de mégsem tette. Télen csak vegetált, de tavasszal ismét kiültettem, és most nyáron óriásira megnőtt és gyönyörű lett.
Télen a fürdőszoba sarkában szokott lakni. Eleinte az ablak alatt volt, de az túl világos volt neki, betettem ebbe a sötét sarokba, itt aztán él és virul. Sokat locsolom, elég vízigényes, de vízbe tenni így kimondottan nem szoktam.
Az enyém speciel műanyag cserépben van. Általában jobb az agyagcserép, ez minden növényre igaz, de nekem most műanyag akadt a kezembe. Én a helyedben átültetném termőföldbe. A cserepet nem muszáj kicserélni, a földet igen.
A hajtás vízbe tételét nem tudom, ilyet még nem csináltam, de próbáld meg, hátha sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!