Hogy kezdjek neki a virágoskert készítének?
Szeretnék a házunk elé egy kis virágoskertet csinálni. Fekete föld van itt, jelenleg füves-gazos. A ház lábazatához, fél méteres sávban kavics ágyat csinálunk szegéllyel és geotextíliával. Kb. 1,5*6 m-es részt szeretnék beültetni a kerítésig. Szeretnék 3 pünkösdi rózsát, 2 tő rózsát, tulipánt, hóvirágot, esetleg nárciszt, kardvirágot. Persze nem akarom túlzsúfolni. ;-)
A kérdésem az, hogy hogy kezdjek neki? Keverjek valamit a felásott földbe? A párom azt mondta, egy 50L virágföldet elszórunk a földbe. Ez a megoldás jó lehet?
1. Hóvirágot nem tudsz ültetni.
2. A fény, talaj, víz viszonyokat kell megvizsgálnod, hiszen nem tehetsz két olyan virágot egymás mellé, amelynek más a víztűrő képessége.
3. A kertészeti boltban tudnak majd segíteni, de ott a net is, hogy milyen növénysűrűséget ajánlanak. Vagyis, hogy milyen távolságra ültesd el őket. Na, meg, hogy most éppen szabad-e ültetést végezni ezekkel.
Hóvirágot csak akkor tudsz ültetni, ha valamelyik házból kapsz tövet.
Nem elég elültetni a növényeket, de arra is kell figyelni, hogy mikor virágoznak. (Azokon felül, amit már előttem írtak)
Amiket felsorolták, azok a kardvirág kivételével mind csak tavasszal nyílnak. Ha csak ezeket ülteted, nyáron már nagyon kopár lesz a kerted.
Szerintem ház elé érdemes évelő növényt rakni, abból is van sima bokor szerű, de virágzó is. Lehet variálni, hogy tavasszal/ősszel virágozzon, így mindig lesz növényed. Kevesebb macera, mert pl kardvirág hagymát nem árt felszedni. Nekem íriszem van. 10 tő, még nem virágzik, levele már nagyon szépen zöldüll, mellette fű.
Amúgy ahogy írták, gyomirtó, ásás, trágyázás
Köszönö a jó tanácsokat!
Én úgy hallottam, hogy hóvirág hagymát lehet venni...
Igazából csak a rózsa és a pünkösdi rózsa ami tutifix hogy lesz. Sok virág van ami tetszik, fogok még rajta agyalni... Visszont azt is tudom hogy a hagymásokat ősszel kell ültetni...
Csak a kert alapozásához nem volt fogalmam...
Nagyon köszönöm amiket írtatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!