Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit csináljak a bonsaiommal?

Mit csináljak a bonsaiommal?

Figyelt kérdés
Egy hete kaptam ajándékba egy borágofát. Nem volt még ilyen növényem tehát kezdő vagyok, de utána olvastam és próbálok mindent úgy csinálni ahogy le van írva. Szóval a növény levelei elsárgulnak és le esenek, de közben meg virágok is nyílnak rajta és új hajtások is előbukkannak, de a lesárguló és le eső levelek nagyob többségben vannak, a virágok is kinyiltak másnapra bebarnultak és leestek. Panelban lakom 24-26fok van a szobába, az ablaktól kb 1 méterre van de a radiátortól több mint 2 méterre, nem csap vízzel hanem desztillált vízzel öntözöm, 2 napja kapott bonsai folyékony tápszert is, az előírt adagot, nem permetezem a levelét, a földje mindig nedves, ásztatásos módszerrel csináltam még 1szer, meg öntö9ztem párszor, de nincs kiszáradva az tuti, és túl öntözve sem lehet mivel a kis edénykéjéből ami alatta van mindig elpárolog a víz nem áll benne. Mit csináljak?

2013. okt. 29. 09:41
 1/1 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Ha a földje nedves, akkor lehet túlöntözve. Én pölö hetente egyszer locsolok.

Nem ismerem a borágófát, de ha potyognek a levelei és főleg a virág barnul, az nekem sok víz...

Az egyetlen vigasztaló dolog, hogy jópár növény nem szereti a helyváltoztatást, lehet, hogy besokallt, de rendbe jön még.

2013. nov. 11. 16:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!