Kezdőoldal » Otthon » Kert » Egy szobapáfrány annak ostorin...

Egy szobapáfrány annak ostorindáján vagy léggyökerén hozott egy leveles hajtást melyet levettem. Hogyan tudnám kigyökeresíteni?

Figyelt kérdés

Már amennyiben lehetséges ilyen módon szaporítani.

Van nálam kéznél perlit, mohatőzeg (nem Sphagnum moha, hanem csak sima mohatőzeg) kókuszrost.

A kókuszrost még új (konkrétan ki sem száradt még mióta szétáztattam a téglát) , ezért még túl sok tapasztalatom nincsen vele, hogy mennyire szeretik a páfrányok, mennyire megfelelő egyéb növények gyökereztetőközegeként.

2013. okt. 27. 23:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem kell külön gyökereztetni. Beülteted a méretének megfelelő kis cserépbe, páfránynak való földbe, és ki fog gyökeresedni. Csak nem szabad túlöntözni, sem kiszárítani.

Ha túl kicsi, fejletlen, akkor nem biztos, hogy sikerül, de ha van rendesen levele, akkor jó lesz.

Legjobb lett volna visszafordítani a saját cserepébe, egy dróttal leszúrni, és mikor kigyökeresedik, csak akkor leválasztani.

2013. okt. 28. 04:51
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi, a visszafordításra akkor nem gondoltam, de most már mindegy. :)

A gyökereztetés alatt arra gondoltam, hogy a rendelkezésre álló anyagokból (perlit, mohatőzeg, kókuszrost) melyikből töltsek meg egy kis cserepet és abba tegyem, persze van virágföld is.

2013. okt. 28. 05:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!