Az akácfát lehet metszeni? Mennyire bírja, ha fűrésszel nekiállunk a tetejének és onnan vágunk belőle? Közel van a szomszédhoz, és nem szeretném ha a fa árnyéka/lomja/lehullt levele zavarná a szomszédot.
A kertben a telek végén a szomszédtól 1-2 méterre vannak akácfák, amiket még az előző tulaj ültetett. Jelenleg kb. 6 darab van (szerintem kb.) 100 négyzetméteren. Egyik-másik úgy 4-5 méteres is van már, de a törzs átmérője ~15 centiméter. Tőből egyiket sem szeretném még kivágni, de érdeklődnék, hogyha lehet-e úgy visszavágni, hogy meghagyom ~3 méter magasra, és az oldalhajtásokból is csak párat hagyok? Ettől erősödne a törzse (tűzifának mégiscsak jó lenne), vagy megbetegedne a fa? Nem tudom hány éves lehet az akácfa, de nem szeretném, ha esetleg a szomszédnak is zavaró lenne a jelenlétük - egy-két ágról mégiscsak oda tudja fújni a lombot ősszel.. Kérdeztük egyébként, hogy jelent-e neki problémát, hogy ott van, de akkor azt mondta, felőle maradhat.
Kicsit hosszú magyarázatot követően bízom benne, lesz valaki aki tud segíteni az akácfa metszésében! :)
Előre is köszönöm!
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, ennek megfelelően próbálunk nekiállni. Bár egyik-másik fát elnézve van az 8 méteres is, úgyhogy szakszerű segítségen is gondolkodok, miután kézifűrésszel alig haladtam valamire.. :)
Egyébként ezek az elmúlt két évben oldalsarjakat szerencsére nem hoztak, vagy vagy 6-8 fa és kész - azokon persze vannak frissebb oldalhajtások, de nem mindenhol és azok is ~1.5 méteres magasság felett. Lehet ez nem az az erőszakos akácfajta.
Köszönöm még egyszer a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!