Mit tegyek? El fognak pusztulni?
Augusztusban dugványoztam levendulákat, nagyon szépen növekedtek, fejlődtek. Egészen eddig a teraszon voltak, üvegházban (párás levegő kell nekik). Most, hogy egyre hűvösebbek az éjszakák, úgy döntöttem, beköltöztetem őket a lakásba. Ez két napja volt. Azóta nagyon kókadtak, pedig locsolom őket rendesen, ahogy eddig, és üde zöld helyett szürkéssé váltak a leveleik. Kitenni őket újra nem merem, azonban félek, ha tovább ilyen körülmények közt tartom őket, elpusztulnak. Mit tegyek? Nagyon aggódom értük, kérlek segítsetek!
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Fura az a te levendulád! Nálunk kint vannak a kertben télen-nyáron, semmi üvegház mégis kiirthatatlan. A párás levegőből meg akkor kapnak, ha esik az eső.
:)
Figyu, nem szabad locsolni sokat a levendulát, alapvetően a szárazságot szeretik.
Szerintem sajnos már odavannak. Ha dugványt csinálsz, azt csak le kell takarni és nem kell locsolni... próbálj meg még egy sorozatot eldugványozni, mert ezek...bocs.
Azért gondoltam, hogy benn jobb nekik ilyen hidegben, mert fiatalok, picik még. A kertben is van levendula, az mindent kibír, de hát már idősebb, nagyobb is.
Kertész oldalon megadott szabályok szerint nevelem őket, tehát, ha az oldal nem hazudik, nincsenek túlöntözve.
Köszönöm a válaszokat, még próbálkozom azért a megmentésükkel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!