Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mikor bukkan ki magból legaláb...

Mikor bukkan ki magból legalább kis levendulahajtás?

Figyelt kérdés
Anyukám sokat próbálkozott anno levendulával, sikertelenül. Most szeretnék neki segíteni. Sok mindent olvastam a levenduláról, de arra a kérdésre nem kaptam még válasazt, hogy mégis mennyi idő az amíg a kis magból legalább elöbukkan valami? Mert nekünk hónapok múltán sem bújt ki semmi. :( és ültethettük, ősszel, vagy tavasszal, ültettük már kis palántapoharakba is, de sosem volt semmi. Most rendeltem levendulamagot újra. tudom hogy nem szabad túl mélyre ültetni, 1,5 max.2 cmre, de mégis milyen sürün? Mennyi magocskát dobhatok egy helyre? Milyen gyakran kell locsolnom és mennyi idő míg előbújik valami? és ha elő is bújik, nem lex túl pici és gyenge, hogy átteleljen? Nem kéne rá valami mini fólia, vagy hasonló? Köszi a válaszokat.

2013. szept. 26. 16:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Amúgy nem lenne egyszerűbb egy kis növényt venni????
2013. szept. 26. 16:13
 2/3 anonim ***** válasza:

A levendula CSAK akkor csírázik, ha egész friss a mag, a legtöbb itt-ott kapható mag soha nem fog kihajtani. (Akár márkás nevü, akár nem)

Ha valakinek van levendula bokra, ami virágzik, az ott növö magokat kell azonnal (ez kb jún-júl) elvetni/elszórni oda, ahol a növényt szeretnéd késöbb, és a talajt állandóan enyhén nedvesen tartani.

Általában összel vagy a következö tavasszal csírázik. Cserépbe nem érdemes vetni, mert ott rosszabbul nö.

Télre elég, ha lombot szórsz rá, több védelmet nem igényel.

2013. szept. 26. 16:17
 3/3 A kérdező kommentje:

köszi a választ. Valószínüleg ez lesz az utólsó magvetős kísérletünk. Szerintem megpróbálok beszerezni egy kifejlett levendula bokrot...lehet tényleg a maggal volt a baj, anyukám mindig ugyanonnan szerezte a magot, nekem most máshonnan lesz, lehet hogy ezzel majd nagyobb sikerrel is

járunk. :)

2013. szept. 26. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!