Kezdőoldal » Otthon » Kert » Megritkithatom a dio fát?

Megritkithatom a dio fát?

Figyelt kérdés
Van a kert közepén egy nagyon öreg dio fa...100éves már biztos elmult....hatalmas árnyékot ad már...levághatok róla ágakat?és mennyit?Nem pusztul el?Mert akkor inkább hagyom.
2013. szept. 15. 15:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Most még ritkíthatod, de ne várj vele sokáig.
2013. szept. 15. 15:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Éppen hogy most nem szabad.Majd ha leállt a nedv keringés bent,lehullottak a levelei .Ha lehet ne egyszerre csonkíts meg .Minden levágott vastagabb ág helyét fabalzsammal jól

be kell kenni .Különben tavasszal nagyon fog folyni .

2013. szept. 15. 18:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, csak a nedvkeringés megálltakor, amikor a lomb lehullott róla. Fa sebkezelővel kezelendők a vágási felületek, mert akkor már nem tudnak begyógyulni maguktól.

Elvileg rendesen megritkíthatod, a rügyekből és az alvó rügyekből normálisan kihajt...

2013. szept. 16. 13:37
 4/4 anonim ***** válasza:
A diófa nedv keringése augusztus hóban áll meg !!! És most már újra keringet,és fog is a következő augusztusig. A diófát akkor szokták,én is most csináltam. 15cm átmérőjű ágakat vágtam le,és nem folyt. De a szomszédomban a múlt év tavaszán nagyon-nagyon megcsonkították,órán száján folyt a leve,és kibírta,új hajtásokat hajtott,2-3 métereseket.
2013. szept. 16. 19:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!