Kezdőoldal » Otthon » Kert » Levendula cserépbe ültetése?

Levendula cserépbe ültetése?

Figyelt kérdés

Sziasztok:)

Szeretnék levendulát ültetni cserébe de sajnos nem igazán értek az ilyesmihez szóval még csak az elképzelés van megXD

Tudnátok ezzel kapcsolatban tapasztalatokat írni?

Illetve,hogy mekkora cserépbe lenne érdemes ültetni és hogy mikor?

Szerintetek szobában is lehet tartani vagy csak az erkélyen?

Előre köszönöm a válaszokat,és mindenkinek további szép napot:)

16/l

2013. szept. 14. 16:41
 1/8 Mátranováki Fényevő ***** válasza:
60%
Érdemes nagyobb cserépbe, hogy tudjon majd terjedni és ne kelljen az átültetéssel bajlódni olyan sokszor. Inkább erkélyre tedd szerintem. (Szégyen, de túlságosan én sem értek hozzá, pedig az egyik kedvenc növényem.. :D)
2013. szept. 14. 17:46
 2/8 A kérdező kommentje:

Értem,köszönöm:)

Amúgy én se értek hozzá pedig nekem is az egyik kedvenc virágom az írisz után:)

2013. szept. 14. 18:00
 3/8 anonim ***** válasza:

Inkább kint tartanám egy 10 literes cserépben ha már cserép. A biztonság kedvéért betakarnám ha nagy fagy lenne az első évben.

A jó napos helyet szereti, de nálunk félárnyékban is jól érzik magukat a szabadban. Van itt vagy 40 tő a járda mellett. Csak 2 fagyott ki a tavaly őszi ültetésből, pedig alig voltak 20 centis növények. Most 40 centisek és dúsak. Virágokat érdemes leszedni. Locsolni nem kell nagyon.

2013. szept. 14. 20:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Honnan lehet találni olyan nagyot? Amit az obiban árulgatnak, az nekem mindig kipusztult, és sosem nőtt meg igazán.

Viszont erkélyre akarok tenni én is.

2013. szept. 14. 22:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Mi kertészetben vettük őket. 3 fajta van: lila, fehér és bóbitás. Októberben ültettük ki és szépen megfogták. Nem kell nagy palánta, megfogja, ha a földje nem savanyú virágföld, hanem natúr kerti.
2013. szept. 14. 22:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat:))
2013. szept. 14. 22:50
 7/8 Béla211 ***** válasza:
100%
Edényben soha nem lesz olyan szép a levendula mintha rendesen kiülteted. És nehezebben is marad meg. Minél nagyobb ládába ülteted annál jobb. Teraszon tartsd lakásban nem igazán marad meg. Ja és télen érdemes betakarni a cserepét valamilyen szövettel meg a cserép alá valamit tenni ,hogy szigeteljen. Így nagyobb a valószínűsége ,hogy nem fagy ki a levendulád ezt azért kell meg csinálni hogy ne fagyon át a föld a cserépben. Néha öntözni télen is ha olyan helyen van ahol nem éri csapadék. Most már ültetheted a levendulát már nincsen nagy meleg.A bóbitás változatot ne ved az a legérzékenyebb. Ja és úgy ültesd el hogy a levendulánál nem gond ha egy picit mélyebbre ülteted mint ahogy a cserépben volt. Tavasszal mikor már élélmúltak a tavaszi fagyok vágd vissza a fás részekig. Meg mikor elvirágzott ugyan úgy vissza vághatod mint tavasszal. így nem fog elöregedni és felkopaszodni a levendulád.
2013. szept. 15. 05:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:)
2013. szept. 15. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!