Ma vettem egy kis, leárazott banánfát (m. Tropicana). Elolvastam mindent. Nem tudok dönteni, kiültessem, vagy cserépbe?
Figyelt kérdés
Kiültetni igazából csak napos, de nedves helyre tudnám. Tudom, em kedveli a tűző napot, de ezen a helyen 4-5 órán át kapná a napocskát rendesen.
Ha a cserepet ajánljátok, akkor milyen földet vegyek bele? Oké, hogy 5.5 ph-jú kell neki, de mi a neve az ilyen földkeveréknek?
Segítsetek dönteni, köszönöm.:)
2013. júl. 22. 22:12
1/5 anonim válasza:
Tök jól elvan a 7-es pH-jú talajban is ha nincs B tipusú. Nálunk tavaly a fél méteresről 2 méteresre nőt őszre szabadföldben, napon majd szeptember végén bevittük edénybe. Azóta abban van és nem igazán szép. Szereti a trágyát és a sok vizet.
2/5 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted kiültessem a naposabb, de nedves, egyébként jó minőségű talajba?
2013. júl. 22. 22:57
3/5 A kérdező kommentje:
És, ősszel körbeástátok és beletettétek edénybe? Én is erre gondoltam, de féltem, ez nagyon megbolygatná.
2013. júl. 22. 22:58
4/5 A kérdező kommentje:
Megoldódott, kicsit átrendeztem a terepet, és kicsi kerti tavunk mellé, ahol jó párás a levegő, félárnyékba ültettem. Már csak azon tépelődöm, hogy télire letakarjam, vagy behozzam.:)
2013. júl. 23. 20:34
5/5 anonim válasza:
Én cserépbe ültettem,és jól elvolt amíg nem kezdtem el agyonlocsolni.Mivel trópusi ezért attól tartottam,hogy kevés vizet kap és szinte minden nap 2x jól meglocsoltam.Hát ki is rohadt szegény. A vízzel vigyázz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!