Paprikáról lenne egy-két kérdésem? (Többi Lent)
Figyelt kérdés
Van egy kis 6 soros paprika ültetvényem igazából csak hobbiból csinálom/csináltam de mostanra elég szépek lettek a kérdésem az lenne,hogy mikor szedhetem mert már egy kettő méretben elég szép,de még nem sárga inkább fehér vagy ez így pont jó? A másik kérdés,hogy nem vagyok-e elkésve vele mert van alma, sima,pepperoni,pritamin és kaliforniai paprika is,de az utóbbi kettő méretileg szép de még zöld éretlen ezekkel nem vagyok egy kicsit el csúszva? Ugy értem mostmár jönnek a hidegek birni fogja? Meg tud még érni rendesen? És a pepperonim miért nem csipős? :)) egy jó pizzát csinálnék belőle2013. szept. 11. 14:11
1/2 anonim 

válasza:

Almapaprikát,pepperonit,chilit még én se szedtem (ezeket magról ültettem) és ebbe a borongós időbe szerintem hónap végén lesz már szüretelhető. Vettünk palántát is pepperoniból és a sima helyett csípőset adtak a piacon :S amúgy ezt és a csípős paprikát már leszedtem.
2/2 anonim 

válasza:

De, eléggé el vagy csúszva, mert normál esetben egy előnevelt palánta kiültetve már július elején szedhető termést hoz, ami mostantól alakul ki a virágból arra már kicsi a remény ilyen időben, hogy teljesen kifejlődjön a fagyokra. Ha lesz 1-2 napos, melegebb hét, akkor oké. Ezért nem is szokás helyrevetéssel ültetni, max. a fűszerpaprikát. A paprika nagy baja - főleg az amerikainak és a pritaminnak -, hogy csak most fog igazán beindulni és akár még novemberben is ontaná a termést ha nem fagyna el egy szép októberi hajnalon. Van édes pepperoni formájú paprika is ami olyan mint a kosszarvú, igaz az utóbbi elvileg nagyobb egy mérettel.
Hónaposretket még simán vethetsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!