Az orchideáról levágott virágszárat (kb.3-4 ízköz) lehet gyökereztetni?
Azt olvastam,hogy így serkentjük virágzásra,de nekem nem száradt el a szár,és úgy levágtam.Amit lenyisszantottam abból már nem lehet újabb virágot nevelni?Ha igen,hogyan?
(bocsi ha butaságot kérdezek,de nem vagyok otthon az ilyesmiben):)Köszönöm szépen a választ!:)
Elöször is nem szabad a virágszárat levágni, mert a legtöbb esetben azon nönek egy iö múlva az újabb bimbók.
Másodszor a levágott virágszár nem hoz gyökeret.
Én meg azt hittem,hogy pont fordítva....hamarabb hoz virágot,ha lecsetkelem egy kicsit:(
Na még várhatok akkor egy ideig...
Ilyenkor kell tápozni vagy ilyesmi?Van sima általános tápom itthon.
Az a hivatalos, hogy ha teljesen visszavágjuk a szárat, akkor majd hoz újat(persze ez sok mindentől függ)
Ha pedig csak félig vágjuk vissza, akkor a visszavágás alatt elágazik a szár, ez előbb megtörténik, de kesze-kuszább lesz a növény. (Ezt már én is tapasztaltam többször.) Előbbit még nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!